27.02.2024

Pursaklar Müftülüğünce "Zekat İyilik Buluşmaları” Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Pursaklar Müftülüğü bünyesinde "Zekât İyilik Buluşmaları" kapsamında 26 Şubat 2024 tarihinde toplantı, konferans ve iş adamları ve esnaflarla akşam sohbeti buluşması gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Başkanlık Müftüsü Sayın Arif GÖKÇE’nin katılımıyla ilk olarak İlçemiz Pursaklar Müftülüğünde saat: 10.30-13.30 arası İlçe Müftüsü Nihat SEVİL, Şube Müdürleri, İlçe Zekat Komisyonu, Zekat Koordinatörü, Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanı,Manevi danışmanlar ve din görevlilerinin katıldığı istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İyilik buluşmalarının önemine dikkat çekilerek problemler ve çözüm noktasında neler yapılabileceği konusundaki görüşler değerlendirdi.

Öğleden sonra Pursaklar Abdurrahim Karakoç Kongre ve Kültür Merkezinde saat:14.30'da İmam Hatip, Mezzin- Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik zekat iyilik buluşmaları kapsamında konferans düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İlçe Müftüsü Nihat SEViL’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe zekat iyilik Buluşmaları kapsamında zekat faaliyetlerine yönelik sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında; yapılan faaliyetlerin ne kadar önemli olduğu noktasında görüşlerini dile getiren Arif Gökçe geçmişteki yapılan eserlerin halen yaşadığını ve bu noktada zekat ve bağışların en güzel şekilde yerine ulaştığını dile getirerek bu konuda din görevlilerinin sorumlu olduklarını ve zekat konusundaki başarılı çalışmaların meyvelerini görmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Saat18.00’da Ehlibeyt Kur'an Kursunda Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe'nin başkanlığında ilçe Müftüsü Nihat Sevil, Ehlibeyt ve İslami İlimler Kur'an Kursları Yöneticisi Mehmet Öz ve Zekat ilçe Koordinatörü Şevket Karakaya ve Manevi Danışman Faruk Üstün’ün ev sahipliğinde; iş adamları ve esnafın katıldığı istişare programı düzenlendi.

Program başlangıcında akşam namazı cemaatle kılındı. Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe zekat iyilik Buluşmaları kapsamında zekat faaliyetlerine yönelik yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken karşılaşılan zorluklar ve yapılması planlanan faaliyetler konusunda istişare edildi.

Muhabbet ve samimi bir ortamda verimli bir buluşma gerçekleşti. Davete icabet eden esnaf ve iş adamları yapılan programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.