25.01.2024

GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KAMPI YAPILDI

Pursaklar Müftülüğü Altınova Diyanet Gençlik Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığı "GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KAMPI" projesi kapsamında 4 günlük Kamp programı düzenlendi.

Okulların ara tatile girmesiyle Pursaklar İlçe Müftülüğüne bağlı Altınova Diyanet Gençlik Merkezinde İlçe Gençlik Koordinatörü Dr. İbrahim KURT, Din Hiz. Uzmanı Şevket KARAKAYA, Gençlik Merkezi Manevi Danışmanları Faruk ÜSTÜN, Savaş ÇUBUKÇU Ve Altınova Merkez Cami Görevlisi Yusuf TÜRK'ün koordinasyonu ve rehberliğinde ortaokul grubu 28 öğrenciye 21-24 ocak tarihleri arasında eğitim, sosyal-kültürel ve sportif faaliyetler içerikli gündüzlü kamp programı gerçekleştirildi.

Programın 1. günü gençlerle birlikte Sabah namazı buluşması, tesbihat, sohbet, dua ve ardından ikramlarla başladı. Öğle vaktinde camide cemaatle kılınan namazdan sonra İlçe Gençli Koordinatörü Dr. İbrahim KURT gençlerle sohbet etti ve sonrasında cami içi etkinlikler düzenlendi.

Diyanet Gençlik Merkezinde öğrenciler arasında kamp içi gruplar ve görev dağılımı oluşturuldu.

Öğle yemeği ikramından sonra Kitap okuma etkinliği düzenlenerek gruplar arasında "Allah'ın Dostu Hz. İbrahim"isimli kitap üzerinden yarışmalar düzenlendi.

Kamp programının diğer günlerinde büyük bir coşku ve heyecanla Gençlik Merkezine gelen öğrencilerle, Kuzey Ankara Cami ve Külliyesi ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Cami görevlileri ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hüseyin AKYÜZ riyasetinde ziyaret edildi.

Ziyaretlerin akabinde kamp öğrencileri Altınpark paten pistinde doyasıya paten kayarak eğlenip enerjilerini attılar. Program diğer günlerde de sinema, yüzme, gezi, etkinlik, oyun turnuvaları ve ikramlarla devam etti.

Kampın son gününde ise Pursaklar İlçe Müftüsü Nihat SEVİL makamında öğrencilerle ziyaret edilerek, öğrencilere müftülüğümüz tanıtıldı ve ikramlar yapıldı.

Program sonunda İlçe Müftüsü SEVİL Gençlik Merkezini ziyaret etti. Ziyaretlerinde kampa katılan gençlerle sohbet ederek turnuvalarda dereceye giren ve kampa katılan öğrencilere hediye takdiminde bulundu. Gençlik Merkezinden ayrılırken, programda emeği geçen tüm hocalara teşekkür etti.

Pursaklar Müftülüğü Altınova Diyanet Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen "GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KAMPI" Gençlik Merkezi önünde kamp programına katılan hocaların ve öğrencilerin vedalaşmasıyla son buldu.