23.01.2017

23 HAFIZIMIZI UMREYE UĞURLUYORUZ

2016 yılı itibariyle Pursaklar Müftülüğü nezdinde faaliyet gösteren Ehlibeyt Merkez Erkek, Darul Erkam Erkek ve Ravza Erkek Kur’an Kurslarından hafızlıklarını başarı ile tamamlayarak belgelerini alan 25 öğrenci için Pursaklar Merkez Camii’nde 18.11.2016 tarihinde Cuma günü geniş halk katılımı ile merasim düzenlenmişti.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizi ödüllendirmek, hafızlık yapacak öğrencilerimizi motive etmek için belgesine alan 25 öğrencimizden 23’ünü umreye yolcu etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Umreye gönderemediğimiz 2 öğrencimizden birisi eğitimi için kendi isteği ile hakkından feragat etmiş diğeri ise yabancı uyruklu olduğundan mümkün olamamıştır.

Hafız öğrencilerimize refakat etmek üzere hafızlıklarını ikmal ettiren 5 öğreticimiz de görevlendirilmiştir. Grup sorumlusu olarak Ehli Beyt Kur’an Kursu Öğreticimiz Ahmet Ateş hocamızı gönderiyoruz.

Bunun yanında yine Ehlibeyt Merkez Erkek Kur’an Kursunda hafızlıklarını yapan ve kumbaralarında biriktirdikleri parayla aynı kafilede öğreticileri ile birlikte umreye gitmek isteyen 30 öğrencimizde mevcuttur.

Aslında bugün öğrencilerimiz, aileleri ve öğreticilerimiz olmak üzere 75 kişilik bir grubu umreye yolcu ediyoruz.

Eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insanoğlu içerisinde en değerli olanlar iman edenler ve salih amel işleyenlerdir. İman edenler içinde en değerlileri ise, Allah Resulü (s.a.v)’in ifadesiyle Kur’an-ı Kerim’i öğrenen, öğreten, ayetlerini ezberleyen ve yaşayan hafızlardır. Dinimiz hafızlığa, hafızlara çok büyük değer vermiştir. Hafızlar Kur’an sevgisini diri tutmaktadırlar.

Biz de bugün vahyin indiği yerlere vahyi hıfzedenleri yolcu ediyoruz.

Hafızlık konusunda duyarlı olan değerli anne babaları, hafız gençlerimizi, onları yetiştiren hocalarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bize destek veren hayırsever milletimize, Pursaklar halkımıza, dernek başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum.

Umreye Yolcu Ettiğimiz Öğrencilerimiz

EHLİBEYT MERKEZ ERKEK KUR’AN KURSU (16)

1       SAMET AKTAŞ

2       YUNUS KIRIK