28.10.2022

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ

Polatlı Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kurslarımızda hıfzını tamamlayan 50 hafız icazet aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla düzenlenen Hafızlık İcazet Merasiminde 24’ü erkek 26’sı kız öğrenci olmak üzere toplam 50 hafıza icazet verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, programda yaptığı konuşmasında, hafızlık törenlerinin merasimlerin en hayırlısı olduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.’ buyurmaktadır. İşte en hayırlıları burada. Kur’an öğrenenler burada, öğretenler burada, onların yakınları burada. Dolayısıyla bu merasim de en hayırlı merasimdir.” dedi.

“Hafızlar Kur’an-ı koruyor, Kur’an da hafızları”
Hafızların Kur’an-ı Kerim’i koruduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Nasıl ki hafızlar Kur’an’ı ezberleyerek koruyorlarsa Kur’an-ı Kerim de onları bütün kötülüklerden, şerlerden korur. İnşallah hafızlarımızda ömürleri boyunca Kur’an-ı Kerim’e hizmet edecekler. Kendilerini hafız yapan hocaları gibi onlar da hafızlar yetiştirecekler.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, hafızlığın öneminden bahsederek, “Hafızlarımızın ömrü boyunca yapacakları iş, imkanları doğrultusunda salih amel işlemek ve yapacakları vazifelerinde insanlara ibadetleri, inançları, ahlaki konularda muamelat konusunda destek olmak, yardımcı olmak, hakkı tavsiye etmek. Bütün hafızlar Peygamber Efendimizin varisleridir.” diye konuştu.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Polatlı İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri, hafızlar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.