21.09.2022

4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARI'NDA EĞİTİM VE ÖĞRETİME AÇILIŞ PROGRAMI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaygın din eğitimi kapsamında 4-6 yaş grubu çocuklara, ve tüm halka yönelik Kur’an kursları eğitim ve öğretime başladı.

Polatlı İlçe Müftülüğümüze  bağlı Diyanet Çocuk evi 4-6 yaş Kur'an Kursu, Polatlı Kaymakamı Murat BULACAK,  İlçe Müftüsü Hayri CİHANGERİ başta olmak üzere birçok Kur'an kursu öğreticisi ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşen tören ile yeni eğitim öğretim dönemine başladı.

Kursta eğitim alan minik öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Kaymakam Murat BULACAK, çocuklarla yakından ilgilendi.

Tüm sınıfları teker teker gezerek öğrenciler ile sohbet eden ve onlarla yakından ilgilenen Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, incelemelerde ve öğretmenlere de tavsiyelerde bulundu. Bu yaşlardaki eğitimin önemine dikkat çeken Kaymakam Murat Bulacak, “Çocuklar büyüdükten sonra belli alışkanlıklar kazandırmak çok daha zor oluyor. Eğitim bu yaşlarda güzel alışkanlıklar, iyi alışkanlıklar buralarda oluşuyor. Onun için bunlara dikkat etmek lazım. İnşallah faydalı ve hayırlı uğurlu olur. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

"DEĞERLERİMİZ İLE DEĞERLİYİZ"

İlçe Müftüsü Hayri CİHANGERİ, "4-6 yaş hizmet alanımız bizim için en önemli yere oturmuş durumda. En aktif ve canlı yerinde. Hafızlıklarla başa baş diyebilirim. Polatlımızda da ivme her sene artarak devam ediyor. Geldiğimizde 4 kursumuz vardı. Kurs sayımızı 8’e çıkarttık. Şu anda sınıf sayımız geçen sene 24’tü, 26 oldu. Diyanet Çocuk evi Kur'an kursumuz bu alandaki hizmetimize büyük bir ivme kazandırdı. 5 tane sınıfımız var, 3 tane oyun salonumuz, geniş ve rahat bahçemiz, çok amaçlı terasımız mevcuttur.Talep olduğu takdirde sabahçı ve öğlenci olmak üzere sınıf sayımızı 10’a çıkarma imkanımız var. Velilerimize de bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Değerler eğitimi yapıyoruz. Çocuklarımızın seviyesine uygun oyunlar ve etkinlikler ile sevdirerek, çocuklarımızı bıktırmadan Kur'an eğitimi vermeye devam ediyoruz.” dedi.

Kurslar hakkında bilgiler veren İlçe Müftüsü Hayri CİHANGERİ, Polatlı genelinde 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda 26 sınıfta 400 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.