08.06.2022

KADİM OYUNLAR ŞENLİĞİ

Ankara il genelinde 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik 30 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında "Kadim Oyunlar Şenliği" başlatıldı.

Bu kapsamda Polatlı İlçe Müftülüğü YenimahalleKur’an kursu, Hacı Hatice Yılmaz  Kur'an kursu, İstiklal Kur'an Kursu, Diyanet çocuk evi, Gürer Çelik Kur'an kursu, Bilal Habeşi Kur'an kursu, Veysel Karani Kur'an kursu ve Mevlana Kur'an kursu 4-6 yaş grubu kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik Polatlı Belediyesi Üç pınar Mesire Alanı’nda “Kadim Oyunlar Şenliği” düzenledi.

Şenliğe Polatlı Kaymakamı Murat BULACAK, İlçe Müftüsü Hayri CİHANGERİ, Polatlı TDV, Polatlı Kızılay gönüllüleri, Kur'an kursu öğreticileri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Polatlı kaymakamı Murat BULACAK, şenliğin geçmişle geleceğin arasında "köprü kurduğunu" belirterek, çocukların evde oturmak yerine doğanın içinde büyükleriyle oyunlar oynamasının güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Şenliğe dair bilgi veren İlçe Müftüsü Hayri CİHANGERİ, “Geleceğimiz olan yavrularımıza Kur’an-ı Kerim'i ve dinimizin güzelliklerini öğretme görevini üstlenmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Dinimizi öğretirken yöresel oyunlarla çocuklarımızın geçmişle bağlantısını taze tutup bu oyunlar arasında Kur'an-ı Kerim’i ve dini bilgilerimizi saf ve temiz dimağlara aktarmaya çalışıyoruz. Proje kapsamında 4-6 yaş öğrencilerimiz, yetişkin öğrencilerimiz tarafından kendilerine öğretilen halat çekme, balon oyunu, çuval oyunu, top oyunu gibi geleneksel oyunları oynadı. Bu sayede 4-6 yaş grubu öğrencilerimiz kadim oyunları teyzelerinden, ninelerinden, dedelerinden velhasıl büyüklerinden öğrenme imkanı buldular. Bu vesile ile unutulmaya yüz tutmuş kadim oyunlarımızı tekrar canlandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Manevi Danışman Hamiyet ATEŞ önderliğinde  şenliğe katılan KYK kız yurdu öğrencileri, palyaço karakterlerinin kostümlerini giyerek çocukları eğlendirdi.

Şenlik sonrası çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.