14.04.2021

POLATLI MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN AYI HİZMETLERİ

Vaaz ve İrşat Hizmetleri

- Ramazan ayı boyunca öğle namazından önce vaizlerimiz tarafından Çarşı Camii'nde merkezi sistem üzerinden vaaz-irşat programı düzenlenmektedir. Tüm camilerimizde de aynı program dinlenilebilmektedir.

- Ramazan ayı boyunca her gün 13:30 – 15:00 saatleri arasında Müftülüğümüz sosyal medya hesapları ile ilçemizde faaliyet gösteren Polatlı Haber ve Polatlı Meydan Haber'in sosyal medya hesaplarından her gün farklı bir konu ve konuğun katılımıyla RAMAZAN BEREKETİ programı icra edilmektedir.

- Cemaat sayısı fazla olan merkez camilerimizde öğle namazından önce vaizlerimiz tarafından yüz yüze vaaz-irşat programları icra edilmektedir.

- Müftülüğümüzce vatandaşlarımız tarafından sorulan sorulara telefonla veya yüz yüze cevap verilmektedir. Ayrıca Alo fetva hattı 190 Ramazan ayı boyunca hizmet vermektedir.

- Ramazan ayı boyunca sabah ezanları imsak vaktinde okunmaktadır.

- Manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetleri sosyal medya imkânları kullanılarak sürdürülmektedir.

- COVİD-19 ile ilgili alınan önlemler göz önünde bulundurularak cami ve mescitlerde itikâfa girmek isteyenler için daha sonra bilgilendirme yapılacaktır.

Mukabele Programları

- Bütün camilerimizde erkek ve kadın cemaatimize ayrı ayrı mukabele okunmaktadır. Mukabele programından sonra okunan cüzlerin özet manaları verilmektedir.

- Müftülüğümüz sosyal medya hesapları ile ilçemizde faaliyet gösteren Polatlı Haber ve Polatlı Meydan Haber'in sosyal medya hesaplarından Ramazan ayı boyunca her gün saat 11:00’decanlı olarak ilçemizdeki hafız cami görevlilerimizce mukabele okunmaktadır. Mukabele programından sonra okunan cüzlerin özet manaları verilmektedir.

-Ramazan ayı boyunca Diyanet Tv'de sahur programından sonra ayrıca 15:00 ve 24:00 saatlerinde mukabele okunmaktadır.

Eğitim Hizmetleri

- Diyanet İşleri Başkanlığınca Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye/Okumaya temasıyla başlatılan Kur'an'ı Kerim öğrenme ve okuma seferberliği devam etmektedir. Bu çerçevede Başkanlığımız internet sitesi üzerinden müracaat eden vatandaşlarımıza çevrim içi olarak Kur'an'ı Kerim öğrenme ve okuma kursları düzenlenmeye devam edilmektedir. 19 Nisan 2021 tarihinde başlayacak olan 4. grup eğitimleri için 12-26 Nisan 2021 tarihlerinde müracaatlar alınmaktadır.

Zekât ve Fitre Hizmetleri ile Sosyal Destekler

- Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 yılı fitre miktarı asgari 28,00 TL olarak belirlenmiştir.

- Zekât ve fitrelerin güvenli bir şekilde ülkemizde ve yurt dışında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Müftülüğümüzde zekât ve fitre kabul bürosu oluşturulmuştur.

- Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bastırılan zekât ve fitre zarfları Ramazan ayı boyunca Müftülüğümüzden ve din görevlilerinden temin edilebilecektir.

- Zekât ve fitreler Müftülüğümüze bağlı yatılı olarak hizmet veren iki erkek ve bir kız hafızlık Kur’an kursumuzdaki ihtiyaç sahibi öğrencilere de bağışlanabilmektedir.

- Zekatlar, zekathesapla.tdv.org sitesinden hesaplanabilmektedir.

- COVİD-19 ile mücadele kapsamında Kaymakamlığımızın koordinasyonunda oluşturulan "Vefa Sosyal Destek" gruplarında din görevlilerimizce hizmet verilmeye devam edilmektedir.