11.10.2019

CAMİ, HAYATIN MERKEZİDİR

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Polatlı İlçe Müftülüğünce konferans düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında Kur’an-ı Kerim okundu. Barış Pınarı Harekâtının hayırla sonuçlanması için dualar edildi. İl Müftüsü Yusuf DOĞAN’ ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Belediye Başkanı Mürsel YILDIZKAYA, daire amirleri, din görevlileri, kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve halkımız yoğun katılım gösterdi.

Polatlı İlçe Müftüsü Hayri CİHANGERİ, yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Polatlı’ da yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Hayri CİHANGERİ; hafta etkinliklerinde merkez ve mahallelerde Kur’an ziyafetleri, Huzurevi ziyareti, emekli din görevlileri ziyaretleri, kamu kurum ve kuruluşları ziyaretleri, öğrenci buluşmaları, esnaf ziyaretleri, fidan dikme etkinlikleriyle 10 gündür devam etmekte olan programı konferansla taçlandırdıklarını söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, caminin toplum hayatındaki öneminden bahsederek, “Peygamberle ümmet arasındaki ilişki ne ise imam ile cemaat arasındaki ilişkide odur” dedi.

İl Müftüsü Yusuf DOĞAN; Cami hayatın merkezi, hayat caminin merkezidir. Camilerimiz, birlikteliğin, kardeşliğin, uhuvvetin, muhabbetin merkezidir. Kadın erkek, genç yaşlı, işçi, esnaf her kesimin buluşma noktası camilerimizdir. İyiliğin yayıldığı, kötülüğün önlendiği, mümin yüreklerin bir araya geldiği buluşma noktası olan camilerimiz, tarihten günümüze sosyal hayatın merkezidir dedi.

Programın sonunda İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER; katılımcılara teşekkür ederek İl Müftüsüne hediye takdim etti.

Konferans, emekli din görevlilerine plaket takdimiyle sona erdi.