28.09.2022

Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım Sınav Duyurusu

POLATLI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU

İlçemiz Müftülüğünce; 657 Devlet Memurları Kanunun 86. Maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11. Maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği ve diğer ilgili mer’i mevzuat hükümlerine istinaden ilçemizdeki cami görevlilerinden (imam-hatip ve müezzin-kayyım) çeşitli sebeplerle görevinden geçici olarak ayrılanların/ayrılacakların yerlerine (aylıksız izin, yurt dışı görevi, uzun süreli rapor vb.) cami hizmetlerinin aksamaması için açıktan vekil imamhatip/vekil müezzin-kayyım atamasının yapılabilmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik Sözlü Mülakat sınavı yapılacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıyor olmak,

2) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3) 657 sayılı DMK’nin 125/E maddesi gereği memurluktan çıkarılmamış olmak,

4) Tahsiline göre en son yapılan 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak, (Müracaatçı olmaması veya yeterli gelmemesi durumunda en az 50 puan almış olanların başvuruları kabul edilecektir.)

5) Vekil İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım için en az İmam Hatip Lisesi mezunu olmak, (Vekil Müezzin Kayyımlık için lise veya dengi okul mezunu olup hafız olanlar müracaat edebilir.)

6) Görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

7) İlimiz genelinde tek bir ilçeye müracaat etmeleri ve hali hazırda görev yapıyor olmamaları gerekmektedir.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1) Dilekçe, (İlçe Müftülüğünden temin edilecektir.)

2) T.C. Kimlik numaralı Kimlik belgesi,

3) 2020 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

4) Diplomanın aslı, (Aslı görüldükten sonra müracaatçıya teslim edilecektir.)

5) Vesikalık fotoğraf, (1 adet)

6) Varsa Hafızlık belgesi aslı veya noter tasdikli örneği.

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ:

1) Başvuru yapmak isteyenler, İlçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir,

2) Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir,

3) Müracaatlar 27/09/2022 - 11/10/2022 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde (08:00 - 17:00) istenen belgelerle birlikte şahsen İlçe Müftülüğümüze yapılacak olup belirtilen tarihten sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir,

D- SINAV İŞLEMLERİ:

1) İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir,

2) Başarı listesi mülakat puanına göre oluşturulacaktır.

3) Sınav 13/10/2022 tarihinde saat 10:00’da İlçe Müftülüğünde yapılacaktır. Sınavın bitmemesi halinde devamındaki günlerde sınava devam edilecektir.

E- SINAV SONUÇLARI VE ATAMA İŞLEMLERİ:

2932134

1) Sınav sonuçları, sınavların bitimi ve işlerin tamamlanmasının ardından İlçe Müftülüğümüzün web adresinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2) Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

3) Başarılı olanlar en yüksek puan alanlardan başlanarak sıralanacaktır. Puanların eşit olması halinde tahsili yüksek olan, hafızlık olan, 2020 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana göre sıralanacaktır.

F- SINAVI KAZANANLARDAN İSTENECEK BELGELER:

1) T.C. Kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,

2) En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi,

3) Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi,

4) Askerlik belgesi,

5) Adli sicil kaydı.

G- DİĞER HUSUSLAR:

1) Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenler ile güvenlik soruşturması olumsuz gelenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir,

2) Sınav ve atama süresince İlçe Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacak olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

İlan olunur.