25.04.2022

HAC KESİN KAYDI İÇİN İZLENECEK YOL

• Hac için 2020 yılında kesin kaydını yaptırıp parasını yatıran ve 2 yıl ERTELEME yaptırıp Diyanet hesabında 1000 (Bin SAR) RİYAL’i bulunan vatandaşlarımızdan 65 yaş altı olanlar (01.07.1957 tarihinden sonra doğanlar) hacca gitmek isterlerse 25 Nisan- 4 Mayıs 2022 tarihleri arasında BİZZAT KENDİLERİ internet ortamında https://hac.diyanet.gov.tr adresinden TERCİHLERİNİ yapacaklardır.

• Tercihlerini HACCA GİDECEĞİM şeklinde yapanların KESİN KAYITLARI 06-13 MAYIS 2022 tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya İlimiz Müftülüğüne müracaat etmek suretiyle yapacaklardır.

• Kontenjan dolmaması durumunda 2020 yılı kura sırasına göre 65 yaş altı olanların ek yedek HAC kayıtları 17-24 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

• Hac ücretleri kesin kayıt tarihlerinde PEŞİN olarak;

ZİRAAT BANKASI, ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI, KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI, ZİRAAT KATILIM BANKASI, VAKIF KATILIM BANKASI, TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI, TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASI bankalarının birinde Diyanet İşleri Başkanlığınca açılmış olan kurumsal hac tahsilat RİYAL (SAR) hesabına yatırılacaktır.

• Hacı adayının en az 2 doz (sinovac veya biontech) aşı olması gerekmektedir.

• 65 yaş altı Hacı adayı hiç AŞI yaptırmamışsa bir defaya mahsus olmak üzere hakları 2023 yılına ERTELENECEKTİR.

• Hac 2020 Kesin kayıt döneminde hacı adayı kaç kişilik ODA tercih etmişse . O tercihine göre parasını yatıracak.

• Hacca gideceklerin pasaportlarının süresi 31.12.2022 tarihine kadar GEÇERLİ olacaktır.

• Hacı adaylarından Hacca gidişten en geç 72 saat öncesine ait NEGATİF PCR test sonucu istenecektir.

• 2020 yılındaki kurada çıkan 65 yaş üstü olanlardan NOTERDEN verecekleri VEKALET’le kendi adlarına VEKİL olarak 01 Temmuz 1957 tarih ve sonrası doğanlar (Eşi, çocuğu, kardeşi, gelin ve damadına) bu sene hac yapmak üzere vekalet verilebilecektir.

• Hacı adaylarının çıkışları tahminen 7 Haziran 2022 tarihinden itibaren yapılacaktır.

ANKARA MÜFTÜLÜĞÜ