07.03.2024

İHTİYAÇ ODAKLI KUR’AN KURSLARINA YÖNELİK

VİDEO YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

A- YARIŞMANIN AMACI VE KONUSU

1. Yarışmanın amacı: Kur’an kurslarımızda öğretime devam eden hanımların çevrelerinde yaşananlara, tabiatta meydana gelen olaylara ve canlı/cansız her şeye Kur’an ayetleri ve tefekkür nazarıyla bakabilmelerini, dünyayı dini değerlerinin ışığında görebilmelerini ve anlamlandırabilmelerini sağlamaya dair farkındalıklarının artmasına katkı sağlamaktır. Hazırlanacak video ile diğer aile bireyleri arasında fikir alışverişi yapılarak farklı bir heyecan oluşacak ve hedeflenen aile içi iletişim güçlendirilecektir.

2. Yarışmanın konusu: Kâinatta meydana gelen her şeyin bir mesaj taşıdığı konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik “Ayetlerle Tefekkür Yolculuğum” konusuyla yetişkinlere yönelik video yarışması düzenlenecektir.

B- GENEL KATILIM ŞARTLARI

1. Yarışmaya 2023-2024 eğitim döneminde Mamak’ta yaşayan ihtiyaç odaklı Kur’an Kurslarında öğrenimine devam eden kursiyerler müracaat edebileceklerdir.

2. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

3. Yarışmacılar en fazla üç video ile yarışmaya katılabilirler.

4. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği videonun kendisine ait olduğunu taahhüt eder. Kural ihlali yapanların ödülleri iptal edilerek iade etmesi istenir, bu durum diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz.

5. Düzenleme Kurulu, yarışmaya gönderilen video üzerinde işlem yapılmamış asıl/ham dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.

6. Mamak Müftülüğü yarışma ile ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

C- VİDEO YARIŞMASI TEKNİK ŞARTLARI

1. Yarışmada çekilen videolar mamakdiyanetadrb instagram sayfasında gönderiliş sırasına göre Ramazan ayı boyunca her gün bir, iki veya yoğunluğa göre üç adet yayına girecektir.

2. Yarışmaya katılacak videoların uzunluğu en az 15 saniye en çok 1 dakika olacaktır.

3. Yarışmaya gönderilecek eserlerin içerikleri bir ayet üzere bina edilip mesaj içeriği ile isimlendirilecektir. Ayrıca eserlere gönderenin adı soyadı ve ihtiva ettiği mesaj ile isim verilecektir.

4. Videolar yayına hazır bir şekilde gönderilecek olup, müziği ile en son şekli verilerek instagram sayfasında yayınlanacaktır.

5. En çok beğenilen kaydedilen ve görüntülenen videolar sıralamaya alınıp % 50‘lik değerlendirme kısmı instagram hareketliliğine göre değerlendirilecektir. % 50‘lik puanlama kısmı ise jüriye ait olup mesaj ve içerik uyumu üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

D- TELİF (KULLANIM) HAKLARI

1. Yarışmaya gönderilen bütün videolar Mamak Müftülüğü basılı, görsel yayın ve materyallerinde ve web sitelerinde kullanılabilir.

2. Eserlerin ticari olmayan faaliyetlerde kullanım hakları Mamak Müftülüğü’ne aittir.

3. Eserlerde gösterilen ve telif alınması gereken bütün görsellere (canlı/cansız) ait izinler eser sahibi tarafından belgelendirilir.

4. Yarışma sonunda başarılı olan eserler, Mamak Müftülüğü web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında duyurulacak ve gösterilecektir. Bu hesaplardan indirilerek başka internet sitelerinde veya sosyal medya hesaplarında yayınlanan eserler için Mamak Müftülüğü’nün herhangi bir ücret ödenmesi söz konusu olmayacaktır.

5. Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda Mamak Müftülüğü jürisinin kararları geçerlidir.

E- ÖDÜLLER ve ÖDÜL TÖRENİ

1. Değerlendirme sonucunda dereceye giren eser sahiplerine aşağıdaki miktarlarda ödül TDV Mamak Şubesince verilecektir.

Ayetlerle Tefekkür Yolculuğum” Video Yarışması Ödülleri

1. Ödülü

1.000 - TL

2. Ödülü

750 - TL

3. Ödülü

500 - TL

F- YARIŞMA TAKVİMİ VE SONUÇLARIN DUYURULMASI

1. YARIŞMA TAKVİMİ:

Son Teslim Tarihi: 29/03/2024

Jüri Değerlendirmesi: 03/04/2024

Sonuçların Açıklanması: 05/04/2024

1. Yarışma sonuçları 05/04/2024 Mamak Müftülüğü web sayfasında ilan edilecek olup, ayrıca ödül kazanan katılımcılara telefon ve/veya e- posta yoluyla bildirilmeyecektir.

H- İLETİŞİM BİLGİLERİ

Tel: 0312 3693800 E-posta: mamak@diyanet.gov.tr