17.01.2019

Kur’an Kursları İstişare Toplantısı Saniye Hatun Kur’an Kursunda Yapıldı

Kur’an kursları istişare toplantısı 15 Ocak 2019 Salı akşamı Bağlum Saniye Hatun Kur’an Kursunda yapıldı.

Sayın Müftümüz Mehmet Şahin hafızlığın önemine değinerek Ankara il müftü yardımcısı Sayın Fazlı Mutlu’ya teşrifleri için teşekkür ederken Kur’an kursu öğreticilerini de tebrik etti.

Toplantıda hafızlığın sınıf dondurma süresinin iki yıla uzatılması, hafızlık proje okulu, hafızlık konusundaki yetkinin tamamen Diyanet İşleri Başkanlığımıza verilmesi, Kur’an kurslarının cami görevlileri ile ilişkilerinin geliştirilmesi, yılın herhangi bir gününün hafızlar günü olarak kutlanması, Kur’an kurslarındaki personel sayısının hizmet kalitesi doğrultusunda artırılması, Kur’an kurslarının sosyal yapılarının geliştirilmesi konuları görüşüldü.

Toplantıya Saniye Hatun Kur’an Kursu Yöneticisi Cengiz Akdoğan, Abdurrahman Gürses Kur’an Kursu Yöneticisi Fikret Cömert, Hacı Mikdat Kur’an Kursundan Abdülkadir Akbaş ve Davut Kasapoğlu, Yenimahalle Ömer Halisdemir Kur’an Kursundan Ali İhsan Sert, Yenimahalle Sefa-Merve Kur’an Kursundan Ali Tunç, Altındağ Kudret Kur’an Kursundan Osman Demir, Pursaklar Ehlibeyt Kur’an Kursundan Mehmet Öz, Ahmet Ateş, Muhlis Ayselim, Sabri Polat, Mahmut Küçük; Kahramankazan İçören Kur’an Kursundan Hasan Avcı, Nazif Oral ve Mehmet Yılmaz iştirak ettiler.