19.09.2023

TOPLU İHTİDA MERASİMİ

Kendi istekleriyle müslüman olmak istediklerini belirterek Keçiören İlçe Müftülüğü’ne başvuruda bulunan (Almanya)Bianca Gisela Tibbe (Melike) ve (Güney Kore)Lee Kongltyuc (Hakan) için toplu ihtida merasimi düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasim İlçe Müftüsü Hasan LİMON’un İslam’ın temel esasları ile ilgili bilgi vermesi ile devam etti.

Müftü LİMON’ da konuşmasında; ‘’ Şu an sizler için yeni bir sayfa açıldı ve o sayfa bembeyaz. İnsanlığımızın gereği hepimizin günahı var ama sizin sayfanız henüz temiz. İnşallah yeni açılan bu sayfayı temiz tutmaya gayret edelim. Allah’ın emirlerini yerine getirmeye, yasakladıklarından da uzak durmaya çalışalım.
Her ikinize de mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.’’ dedi.

Müftü LİMON, Bianca Gisela Tibbe (Melike) ve Lee Kongltyuc (Hakan)’yı tebrik ederek “İhtida Belgesi” ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan Kur'an-ı Kerim meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.