25.11.2022

KENDİ ARAŞTIRMALARI SONUCUNDA BREZİLYA VATANDAŞI ANA CLAUDIA DE QUEIROZ MEZANINI İSLAMI SEÇTİ

Brezilya vatandaşı Ana Claudıa De Queıroz Mezanını İlçe Müftülüğümüzde düzenlenen merasim ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kendi arzusu ve araştırmaları sonucunda Müslüman olmaya karar veren Hristiyan Brezilya vatandaşı Ana Claudıa De Queıroz Mezanını için, İlçe Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde, Ana Claudıa De Queıroz Mezanını’na İslamiyet hakkında özet bilgiler veren İlçe Müftümüz Mehmet ŞAHİN, İslam’ın temelinde Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak olduğunu söyledi.

Ana Claudıa De Queıroz Mezanını Müslüman olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İslam dinini araştırarak öğrendiğini ve kendi hür iradesiyle İslamiyet’i seçtiğini, İslamiyeti seçmekten de son derece mutlu olduğunu ifade etti

İlçe Müftüsü ŞAHİN, yaptığı dua sonrasında Ana Claudıa De Queıroz Mezanını’ı tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan Kur'an-ı Kerim meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.