09.03.2020

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı

Keçiören Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından hazırlanan programda konuşmacı olarak müftülüğümüz Uzman Vaizi Saliha Erdem katıldı. “Tüketim ve Kadın” konulu konferansında Erdem şunları söyledi; Tüketimi varlık amacı haline getirmenin ve kimliğini tüketim üzerinden inşa etmenin modern zamanın en büyük sorunlarından biri olarak karşımıza çıktığını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti. İnsan için üretmek de bir ihtiyaçtır, tüketmekte bir ihtiyaçtır. Aslolan tüketim ve üretim arasındaki dengeyi kaybetmemektir. İnsan tüketirken maddeyi heba etmeyi değil, yaratılış gayesine uygun hayatın devamı için maddeden yardım almayı amaçlamalıdır. İnsan tükettikçe üretmeli, ürettikçe tüketmelidir. İnanmak ve iyi işler yapmak üzere dünyaya gönderilen insan için her iki hayatta da mutlu olmanın yolu üretmekten geçiyor.” dedi. Programda şehitlerimiz için ilahiler okundu. Kur’an kurslarımızda şehitlerimiz için yapılan hatimlerin duası Etlik Kuba Kur’an Kursu Öğreticisi İnci Aydeğer hocamız tarafından yapıldı.

İlçe müftümüz Mehmet Şahin programın kapanış ve teşekkür konuşmasında şunları söyledi; “Kadının toplumdaki yerini hatırlatarak saygınlığına dikkat çekti ve kadın hakları konusunda hassasiyetle davranılmasının önemini vurguladı.” Program konuşmacı hocamıza çiçek takdimi ile sona erdi.