28.02.2020

Regaib Kandili Coşkuyla İdrak Edildi

27 Şubat Perşembeyi Cumaya bağlayan gece idrak ettiğimiz program Aşağı Eğlence Merkez Camiinde akşam namazından sonra başladı. Program cami görevlilerimiz Bilal Şad, Turgay Bostan, Aziz Bilici hocalarımızın yanı sıra müftülüğümüze bağlı çeşitli camilerde görevli Kemal Çil, Ahmet Hüdai Karakuran, Burak Çon, Muammer Turanoğlu ve Abdullah Akça hocalarımızın okuduğu Aşr-ı Şerif, Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasidelerle başladı. Daha sonra İlçe Müftümüz Mehmet Şahin yaptığı sohbette şunları söyledi; “Bir manevi iklim olan üç aylardan Recep ayının ilk Cuması Regaib Kandilini idrak etmekteyiz. Mübarek gün ve geceler biz ümmeti Muhammed için fırsat olarak sunulan nadide zaman dilimleridir. Bu ay, gün ve gecelerde Cenab-ı Hak dört önemli geceyi bizlere lütfetmiştir. Bu kandiller, günler ve geceler bizim için fırsattır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur. “Recep Allah’ın ayı Şaban  benim ayım Ramazan da ümmetimin ayıdır. Peygamberimiz (s.a.v.) bu aylarda şöyle dua etmemizi tavsiye etmiştir. Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bizler için mübarek ve bereketli eyle ve bizi Ramazana ulaştır.” Başka bir Hadis-i şerifinde; “Beş gece vardır ki o gece yapılan dualar geri çevrilmez bunlar; regaib gecesi, berat gecesi, her Cuma gecesi, ramazan bayramı ve kurban bayramı gecesidir.” buyurdu.  Recep ayı tohumu toprağa ekme ayı Şaban ayı toprağı sulama ayı Ramazan’da hasat ayıdır. Sene, bir ağaçtır. Recep yapraklanma Şaban meyve verme ayı Ramazanda meyveleri toplama ayıdır. Cenab-ı Hak bu önemli geceyi en güzel şekilde eda etmeyi nasip eylesin. Regaib kandilinizi en içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi. Program yatsı namazının kılınması ve hatim duasıyla sona erdi.