29.11.2019

“Baba Olmak” Konulu Seminer Keçiören’de Başladı

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM)’nin “Baba Olmak” projesi kapsamında Keçiören Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun katkılarıyla Uzman Psikolojik Danışman Mürşid Ekmel Aybek tarafından gerçekleştirilen seminer 27 Kasım Çarşamba günü Yunus Emre Kültür Merkezinde başladı.

Programa Keçiören Müftüsü Sayın Mehmet Şahin, KAGEM Genel Müdürü Nurcan Yavuzyiğit, Keçiören Müftülüğü ADRB Koordinatörü Gülten Danış Arifoğlu ve din görevlilerimiz katıldı. Açış konuşmasını yapan Sayın Müftümüz  “KAGEM’in babalara yönelik yaptığı projelerden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek organizasyonların genellikle annelere yönelik yapıldığını babalara yönelik program yapılmasına dair toplumun her kesiminden talep olduğunu dile getirdi. Sayın Şahin konuşmasına şöyle devam etti. “ Baba ailenin direğidir. Sığınılacak, rahat edilecek bir limandır baba. Toplumda ailevi problemler var ve bu problemler tek taraflı değil. Herkes kendi payına düşen kısmı tedavi etmekle yükümlü. Eş ve çocukları babalara Allah’ın emanetidir. Müftülüğümüze ve Aile ve Dini Rehberlik Büromuza müracaat eden vatandaşlarımıza yardımcı olabilmemiz için din görevlilerimizin donanımlı olması gerekiyor. Bize sorunlarını çözmemiz için müracaat edenlere yardımcı olmazsak gerçek anlamda görevimizi yerine getirmiş sayılmayız. İnsanlığa yol göstermiş, rehberlik etmiş âlimlerin hayatına baktığımızda ilk eğitimlerini babalarından almış olduklarını görürüz. ”Sayın Şahin bu nedenle yedi hafta boyunca  Uzman Psikolojik Danışmanı Mürşid Ekmel Aybek tarafından verilecek seminerlerin çok faydalı olacağına inandığını belirterek kendilerine  KAGEM’e ve  Aile Bürosu çalışanlarına teşekkür etti.

Seminerimiz 7 hafta boyunca her Çarşamba saat 18:30-19:30 saatleri arasında yapılacak olup seminer sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.