17.05.2019

Sn. Müftümüz Mehmet Şahin Kur’an Kurslarını Ziyaret Etti

Sayın Müftümüz Mehmet Şahin, 4-6 yaş Kur’an kurslarını ziyaret ederek öğrencilerin yılsonu durumlarını inceledi.

Bu kapsamda Polisevleri, Ayvalı, Güçlükaya Zehra Onat, Hidayet, Ömer Özden, Aktepe Süleymaniye, Elmalı Fatih 4-6 yaş Kur’an kursları ziyaret edildi. Ziyarette öğrencilere sözlü sorular sorularak yılsonundaki durumlarına bakıldı.

Öğrencilerin heyecanlarının ilk günkü gibi devam ettiğini belirten Sayın Müftümüz Şahin şunları söyledi: “Çocukların ailede aldığı dini eğitimi Kur’an öğrenerek devam ettirmesi hem kendileri hem de toplumumuz açısından büyük bir nimettir. Hz. Peygamber aleyhisselâmdan itibaren çocukların eğitimine önem verildiği, ilerleyen zamanda “Küttâb” denilen eğitim-öğretim merkezlerinde çocuklara temel dini bilgilerle birlikte yazı, şiir ve beden eğitimine yönelik bazı derslerin verildiği bilinmektedir. Başkanlığımızca başlatılan pilot uygulamaların ardından 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın sayısı artmış ve veliler tarafından da büyük ilgi görmüştür. Çocuk büyüdükçe farklı özellikler göstererek gelişmektedir. Örneğin 3-4 yaş dönemindeki bir çocuk, diğer çocukları taklit ederek kurallara uyar ve kendinden büyük çocukların kurallarına göre oyunlara katılırken, 4-5 yaş dönemindeki bir çocuk, birkaç arkadaşıyla birlikte uyumlu bir şekilde işbirliği yaparak oyun oynamayı başarabilmektedir. 5-6 yaş dönemindeki çocuklar ise artık gözetim olmaksızın arkadaşlarıyla oyun oynayabilmekte, yetişkin rollerini taklit edebilmekte ve duygularını daha iyi ifade edebilmektedir.”

Sayın Şahin öğrencilere tatilde de kitap okumaları konusunda nasihatte bulundu.