07.05.2019

AİLE HAFTASI

Keçiören Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Aile Haftası münasebetiyle 02.05.2019’ da Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonunda program icra edildi.

Şentepe Muradiye Camii İmam Hatibi Sayın Yusuf Aktaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını Keçiören Müftülüğü şube müdürü Sayın Mehmet Çınar yaptı. Sayın Çınar, aile mefhumunun önemine vurgu yaparak ailenin huzur bulunan en önemli yer olduğuna dikkat çekti.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Sayın Ömer Aydın, Başkanlığın Aile Haftası için bu yıl İYİLİK EKSENİNDE AİLE temasını seçtiğini ifade etti. Sayın Aydın sözlerine şu şekilde devam etti. Dünyadaki en önemli kurum ailedir. Alternatifi asla üretilemez.  Hayatın her bir dönemi için ailenin önemi çok büyüktür. Aile hayatı iyi güzel huzurlu olan insanlar mutlu ve başarılı insanlardır. Bir insana özellikle bir aileye iyilik yapılan iyilik en büyük iyiliklerdendir. Aile zarar gördüğünde çocuk, genç, yaşlı, akrabalar herkes zarar görür. Bir aile anıyla, geçmişiyle, geleceğiyle yüzlerce kişiyi etkiler. Kendi ailemize, akrabalarımızın ailelerine, görev yaptığımız arkadaşlarımızın ailelerine iyilik yapalım. Biz iyilik yaptıkça Allah işlerimizi bereketlendirir. Çözülemeyecek hiçbir problem yoktur. Önemli olan duyguları ve düşünceleri köreltmeden sorunları başlangıçta çözmeye çalışmaktır. Önceliğimiz samimiyet ülfet ve muhabbet olmalıdır. Program Emrah Camii imamı sayın Aydın Yılmaz’ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.