17.03.2019

Sn. Müftümüz Mehmet Şahin’in Çanakkale Zaferi Mesajı

Değerli din kardeşlerim, önce Dinim diyerek şehadet şerbeti içen asil ecdadımız bundan 104 yıl önce bağımsızlık mücadelesi vermiş, hakikatin güçte değil de gücün bizatihi hakikatte olduğunu ispat etmiştir.

Değerli kardeşlerim, Çanakkale Zaferi birlik olmanın önemini gösteren büyük zaferlerden birisidir. Zira üç tane 1 rakamı ayrı ayrı fazla bir güç ifade etmezken yan yana geldiklerinde 111 kuvvetinde büyük bir değer hâline gelebilmektedir.

Fitne, toplumda büyük bir tefrika meydana getirirken, bunun yanında güveni olmayan bireylerin yetişmesine sebep olmaktadır. Güvensiz bir toplum ise; kartopunun yuvarlanarak çığ haline gelmesinde olduğu gibi nefsinin peşinden gidip büyüyerek önüne çıkan her şeyi mahvetmektedir. İşte Çanakkale Zaferi, sadece silahla kazanılan bir mücadele değil, her türlü fitnenin olduğu bir zamanda yazılan destanın adıdır. Çanakkale Zaferi, İslâm Dininin değerleri olan Kur’an ve Sünnete sıkı sıkıya sarıldıkça düşman kuvvetlerinin “Kesinlikle başaramazlar, bize karşı duramazlar” sözlerinin boşa çıkarılışıdır.

Yüce Rabbimiz Âl-i İmran Suresinde “Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz üstün olan sizlersiniz.” Buyuruyor. Çanakkale Zaferi asla vazgeçmeyen, umudunu yitirmeden mücadele eden atalarımızın kâmil imana erişmiş olduklarının işaretidir.

Bu vesileyle şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet, aziz milletimize esenlikler diliyorum.

Mehmet Şahin

Keçiören Müftüsü