06.03.2019

Sn. Müftümüz Mehmet Şahin’in Regaib Gecesi Mesajı

Bilindiği gibi “Üç aylar” diye nitelenen, rahmet ve mağfiret iklimine giriyoruz. 7 Mart 2019 Perşembe gününü 8 Mart 2019 Cuma’ya bağlayan gece, manevi mevsime girişimizin habercisi olan Regaib Gecesidir. Sevgili Peygamberimiz Recep ayı girdiğinde; “Allah'ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur” şeklinde yakarmış ve bu Gecenin önemine dikkat çekmiştir. Biz inananlar için tabi ki bütün zamanlar kıymetlidir ve Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla yaşanması gerekir. Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizin bilincinde olarak Yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerimizi geliştirmek için çok kıymetli fırsatlardır.

“Regaib” kelimesi, “Talep edilen, istenilen” demektir. Müslümanlar olarak her yıl, samimiyetle yaptığımız dua ve tövbelerle ihya ettiğimiz Regaib Gecesi, bizlere, tüm rağbetimizi Rabbimize yöneltmemiz, bugüne ve geleceğe yönelik, duygu ve düşüncelerimizi bu eksende gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır.

Yüce Allah’ın affına mazhar olmak, hata ve günahlarımızı tekrarlamamak, iç huzuru yakalamak, nefis muhasebesi yapmak için bizlere lütfedilen bu kıymetli zaman dilimlerini, manevi diriliş fırsatları olarak değerlendirmemiz gerekmektedir. Dünyevileşmenin yaygınlaştığı, insani değerler ile ahlaki erdemlerin zayıfladığı bir dönemde insan, kâinata tefekkürle bakmayı, söz ve davranışlarını hikmet ve ahlak terazisinde tartmayı ihmal edebilmekte, nefsin ve şeytanın peşinde sürüklenebilmektedir. Bu sebeple yıpranan değerlerin ihyasına, hayatı esir alan servet ve şöhret gibi nefsani arzuların dizginlenmesine ihtiyaç duyulan bir zamanda, mübarek gün ve geceler, daha iyi ve güzel bir hayat adına yeni bir başlangıç için çok önemli bir fırsattır. Hayırlı ve yararlı işlerle sosyal hayatımızı yeniden şekillendirmeli, yanlışlarımızla yüzleşmekten çekinmeden, bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız bütün hatalardan ve işlediğimiz günahlardan samimi pişmanlıklarla tövbe ederek arınma fırsatını değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Keçiören’deki din kardeşlerimiz başta olmak üzere aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Gecesini tebrik ediyor, bu Gecenin birlik ve beraberliğimizin devamına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Mehmet Şahin

Keçiören Müftüsü