20.08.2018

Sayın Müftümüz Mehmet Şahin'in Kurban Bayramı Mesajı

Bizleri Kurban Bayramına eriştiren Yüce Rabbimize hamdolsun. Allaha en yakın kul olan sevgili Peygamberimize, ailesine ve ashabına salat ve selam olsun.

Değerli Kardeşlerim,

Kurban, sözlükte “yaklaşma” anlamına gelirken dini bir terim olarak; Allah’ın rızasına erişebilmek için ibadet amacıyla belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Kurban, Yüce Yaratıcı için tüm sevdiklerimizden vazgeçebilmenin, Ona koşulsuz teslimiyetin sembolüdür.

Kurban, Allah’ın rızasına ulaşmaya çalışırken bu çalışmanın bireysel anlamda değil bütün din kardeşlerimizle beraber yapılmasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu Vekâletle Kurban Projesi, sadece ülkemizdeki değil bütün dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunarak bu çalışmaya güzel bir örnek teşkil etmektedir.

Kurban Bayramı dargınların barışmasının vesilesidir. Nitekim sevgili Peygamberimiz “Bir Müslümanın din kardeşine üç günden fazla dargın durması, karşılaştıklarında birbirlerinden yüz çevirmeleri helal olmaz. Bunların en hayırlısı önce selam verendir. (Buharî, İsti’zân, 9)” buyurmuştur. Hazreti Peygamber aleyhisselamın tavsiyesine riayet ederek küs olan kardeşlerimizin barışması, aralarındaki nefret duygusunun sevgiye dönüşerek tevhidin oluşmasını sağlar.

Bilmeliyiz ki davranışlar akılla me’zcedildiğinde insana doğruyu gösterir. Doğru davranan insan güzel ahlaka sahip olur. Güzel ahlakın doruk noktası kâmil imana erişebilmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle Keçiören’deki kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.

Mehmet Şahin

Keçiören Müftüsü