17.07.2018

2018 Yılı Yaz Kur'an Kursları Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması

“2018 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI KUR’AN-I KERİM VE DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI” DÜZENLENECEKTİR.

-Müftülüklerce Yaz Kur’an Kursundaki kız ve erkek öğrenciler arasında ayrı ayrı aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde “Yaz Kur’an Kursları Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” düzenlenecektir. Bu itibarla;

KATILMA ŞARTLARI:

Yarışmaya 2018 yılı Yaz Kur’an Kurslarında (DİBBYS/EHYS) kaydı bulunan 10-15 yaş arası istekli öğrenciler katılabilecektir.

. YARIŞMA SORULARI;

*“Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum” kitabı,

* Tecvid kuralları,

* Namaz Duaları; Sübhaneke, Tahiyyat, Salli-Barik, Rabbena Atina Rabbenağfirli, Kunut Duaları ve meali,

* Duha-Nas arasında bulunan sûreler ile Bakara süresi 255, 285, 286. âyetleri, Ø Fil sûresi- Nas sûresi arasında yer alan sûreler ile Bakara sûresi 255, 285, 286. âyetlerinin mealinden seçilecektir.

a. Sûreler ve meali için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayını olan “Kur’an-ı Kerim Meali” dikkate alınarak hazırlık yapılacaktır.

b. Yaz Kur’an Kurslarında okuyan kız ve erkek öğrenciler yarışmaya katılmak için (EK-6)’daki formu doldurarak kurs yöneticisine veya Kur’an kursu öğreticisine teslim edeceklerdir.

c. Her kurs; kız ve erkek öğrencileri arasında sözlü veya yazılı/test usulünden her hangi birini veya ikisini de uygulayarak kendisinin Kur’an kursu birincisini,

20 Temmuz 2018 tarihine kadar seçecektir.

Kur’an kursu yöneticisi, kurs birincisinin bilgilerini, (EK-7)’de yer alan forma göre doldurup en geç 20 Temmuz 2018 tarihine kadar İlçe Müftülüğüne teslim edecektir.

KIZ ÖĞRENCİLER YARIŞMA TARİHLERİ:

25 Temmuz 2018 Kur’an-ı Kerim     Saat 09.30

26 Temmuz 2018 Dini Bilgiler          Saat 09.30

ERKEK ÖĞRENCİLER YARIŞMA TARİHLERİ:

30 Temmuz 2018 Kur’an-ı Kerim     Saat 09.30

31 Temmuz 2018 Dini Bilgiler          Saat 09.30