07.11.2019

Sn. Müftümüz Mehmet Şahin’in Mevlid Kandili Mesajı

Ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz Sevgili Peygamberimiz, Yüce Rabbimizin kelamını; mizanı ve hikmeti getirmiştir. Hakikati, adaleti ve hidayeti hatırlatmış, Allah'ın kelamını örnek hayatıyla beyan etmiştir. Gönülleri birleştirerek kardeşliği, dostluğu ve arkadaşlığı tesis etmiştir.

Körelmeye yüz tutmuş hassasiyetlerin, hırs, tamah ve güç tutkusuyla kararmış kalplerin, medeniyetin değerlerini yitirmiş toplumların Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin rehberliğiyle yeniden bir doğuşa ihtiyacı vardır. Unutmamalıyız ki nübüvvetin şifa dağıtan pınarları baki kalacaktır. Onun büyüklüğü, çok kısa bir sürede kin, nefret ve intikam toplumunu sevgi, muhabbet ve rahmet toplumuna dönüştürmüş olmasında aranmalıdır. Hazreti Muhammed aleyhisselam bütün Müslümanlar için her zaman ve her asırda tek örnektir.

Hazreti Peygamber aleyhisselam, kızgın çölün çorak topraklarında göçebe insanlardan medeni bir toplumu çok kısa bir zaman diliminde nasıl inşa ettiyse, aşağıların aşağısına yuvarlanmış insanlığı yüksek değerlere nasıl kavuşturduysa bugünde bizler Onun rehberliği ile Müslümanların ve insanlığın içine düştüğü her türlü sorunu çözebiliriz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Keçiören’deki din kardeşlerimiz başta olmak üzere Aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni en içten duygularımla kutluyor, Mevlid Kandilinin sevgi ve muhabbete vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Mehmet ŞAHİN

Keçiören Müftüsü