01.04.2019

Sn. Müftümüz Mehmet Şahin’in Mirac Gecesi Mesajı

Mirac kelime olarak yücelmek, yükselmek demek olup dini bir terim olarak ise Hz. Peygamber aleyhisselâmın Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Allah’ın huzuruna yükselmesidir.

Mirac Hadisesi Hz. Peygamber aleyhisselâmın zatında bütün müminlere bahşedilmiş bir lütuftur. Miraca erişebilmek kamil imana sahip olabilmekle, kamil imana sahip olabilmekte Hz. Peygamber aleyhisselâmın sünnetine tabi olmakla mümkündür.

Sadece Âlem-i İslâm’ın değil, bütün bir insanlığın yükselmesine engel teşkil eden sorunlar ancak Mirac ile aşılacaktır. İnsanlık: Ahlâkına, hukukuna, sorumluluğuna hülasa insanlığına sahip çıktığında yeryüzünün şerefli halifesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Keçiören’deki kardeşlerimiz başta olmak üzere aziz milletimizin, bütün din kardeşlerimizin Mirac Gecesi'ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin paslanan ruhlara cila, zehirlenen zihinlere deva, parçalanan yüreklere şifa olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Mehmet Şahin

Keçiören Müftüsü