15.08.2024

Haymana İlçe Müftülüğümüz tarafından 2024 yılı Hafızlık İcazet Programı ve Yaz Kur’an Kursu Kapanış Programı düzenlendi. Haymana İlçe Müftülüğümüzce 01 Temmuz -16 Ağustos tarihleri arasında Cami ve Kur'an Kurslarında açılan Yaz Kur'an Kurslarının kapanış ve Hafızlık İcazeti programı Haymana Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI'nın katılımıyla gerçekleşti.  Programa Belediye Başkanı Levent KOÇ, İlçe Protokolü ile öğrencilerin velileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealini okumasıyla başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Abdullah YALMAN yaptı. İlçe Müftümüz YALMAN Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın eğitim kapsamındaki Yaz Kur'an Kursları eğitimi, 4-6 yaş Kur'an Kurslarındaki dini değerler eğitiminin ve hafızlık eğitiminin öneminden bahsetti ve toplumumuzun geleceğini kurtarmak istiyorsak çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmamız ve onları kendi milli ve manevi değerlerimizle eğitmemiz gerekir,  bu eğitimin başarılı olması için öğrencilerin ailelerinin de buna destek vermesi,iyi örnekler olması gerektiğini hatırlattı ve programların yapılmasında emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür etti.
4-6 Yaş sınıflarımızdaki ve yaz kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimiz ilahiler ve marşlar söyleyip hadislerden demetler sundular.
Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI  “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak amacımız vatanına, milletine, dinine, devletine, insanlığa faydalı bireyler yetiştirmektir, dedi. Din hizmetlerinin öneminden bahseden ve Hafızlık Kur'an Kurslarında yapılan eğitimin önemini anlatan KARSLI  Hafızların sayısının artmasının önemli olduğunu, arttırmak gerektiğini ve bu hafızların Kur'an'ın anlam dünyasına da vakıf kişiler olarak yetiştirmesi gerektiğini hatırlattı. Bunun için Kuran Eğitim Merkezleri açtıklarını bildirdi. 4-6 yaş Kur'an kurslarında yapılan eğitimin çok önemli olduğunu ifade ederek bu kurslara çocuklarımızı göndermemiz ve çevremizdekileri de yönlendirmemiz gerekir dedi. “Bu konularda gayret gösteren tüm kurum ve kuruluşlar ile ilçe müftümüze,  Kur’an kursu öğreticilerimize , imam-hatiplerimize, bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden velilerimize, hayır sahiplerine teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra Sindiren Kız Kur'an Kursunda hafızlıklarını tamamlayıp belge almaya hak kazanan hafizeler sahneye çıktılar. Hafizelere İlçe Müftümüz Abdullah YALMAN ile hafızlık hocaları taçlarını taktı,  hafizelerimiz de annelerine taç giydirdiler. 6 hafizemize Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI belgelerini takdim edip hediyelerini verdi.
İlçe Müftümüz Abdullah YALMAN'ın yaptığı dua ile program sona erdi. İlçe Müftümüz son olarak programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm görevli arkadaşlara, hafizelerimize hediyeler sunan ilçemizdeki hayırsever esnaflarımıza ve Sindiren Kur'an Kursu Derneği başkanı ve üyelerine teşekkür etti. Hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.