21.12.2023

VEKİL İMAM-HATİP VE MÜEZZİN-KAYYIM ALIMI

İlçemiz Müftülüğünde Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım ihtiyacını karşılamak üzere sözlü sınav yapılacaktır. İlgililere duyurulur.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5'inci maddesinin (b)

bendindeki "Ortak Nitelik" şartını taşımak.

3. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 125/E maddesi gereği memurluktan çıkarılmamış olmak.

4.2022 yılı KPSS ve DHBT sınavlarından en az 60 (Altmış) ve üzeri puan almış olmak. (2022

yılı KPSS ve DHBT'den 60 ve üzeri puan alan adaylardan karşılanamaması veya müraacaatcı olmaması halinde 50 ve yukarı, oda olmaması halinde DHBT sınavına girmiş olmak ve en az İmam Hatip Lisesi mezunu olmak.

5. Vekil İmam-Hatip için en az İmam Hatip Lisesi mezunu olmak.

6. Vekil Müezzin-Kayyım için hafız olup lise ve dengi okul mezunu olmak.

7. Görev yapmaya mani bir engel bulunmamak. (Askeri, Sağlık ve Adli yönlerden)

8. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette

bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı sonradan tesbit edilenlerin(sınavı kazansalar bile), görevlendirmeleri yapılmayacağı gibi görevlerine son verilecek olup, hiç bir hak iddia edemeyeceklerdir.

9. Ankara ili içindeki ilçelerde yapılan Vekil İmam Hatip/ Vekil Müezzin Kayyımlık sınavlarına girip başarılı olanlar ile fiilen Vekil İmam Hatip/ Vekil Müezzin Kayyım olarak görev yapanların bu sınava

müracaatları kabul edilmeyecektir.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Dilekçe. (İlçe Müftülüğünden temin edilecektir.)

2. Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı fotokopisi. (Aslı Görülecek)

3. En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (Diplomanın aslı görülecek fotokopisi tasdiklenecek, aslı adaya iade edilecektir.)

4. 2022 yılı KPSS ve DHBT sonuç belgesi.

5. Varsa Hafızlık Belgesi. (Belgenin aslı görülerek tasdiklenip, aslı adaya iade edilecek.)

6. Vesikalık fotoğraf (1 adet).

7. Adli Sicil Kaydı.

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Başvuru yapmak isteyenler, 21.12.2023 tarihinden itibaren en geç 27.12.2023 tarihi mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte İlçemiz Müftülüğüne bizzat müracaat edebilecektir. E-posta, faks vb. yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2. Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

3. Başvuru sayısına göre sınava girecek adayların sınav tarihleri müftülüğümüz web sitesinden

ilan edilecek olup, sınav tarih ve saatinde İlçemiz Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

D- SINAV İŞLEMLERİ

1. Sınav 28.12.2023 Çarşamba günü saat 10:00'da Güdül İlçe Müftülüğünde başlayacaktır.

2. Sınavın anılan gün bitmemesi halinde sonraki günlerde aynı yer ve saatte devam edecektir.

3. Adaylar sınava gelirken T.C. Kimlik no'lu belgelerinden birini (Nüfus Cüzdanı, Türkiye

Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ya da Ehliyet) bulunduracaktır.

4. İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir

sınav hakkı verilmeyecektir.

E- SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ:

1. Sınav sonuçları, sınavın bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından İlçe Müftülüğümüzün İnternet sitesinden ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2. Sözlü Sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

3. Sınavda başarılı olanlar arasında sözlü sınavı en yüksek olandan başlamak üzere başarı listesi hazırlanacak, ihtiyaç kadar asıl, diğerleri de yedek olarak belirlenecektir.

4. Sözlü mülakat puanlarının eşit olması halinde sıralama 2022 yılı DHBT puanı yüksek olana, bu puanında eşit olması halinde hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

5. Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen

adaylar görevlendirilme haklarını kaybedeceklerdir.

6. Arşiv araştırma sonucunun olumlu olası.

F- DİĞER HUSUSLAR:

1. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenler ile güvenlik soruşturması olumsuz gelenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

2. Sınav ve atama süresince İlçe Müftülüğümüzün internet sitesinden yapılan tüm duyurular tebligat sayılacak olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

G- SINAV KONULARI ve DEĞERLENDİRME

a- Kur'an-ı Kerim ve Ezber okuma (70 puan),