26.11.2019

BAŞKAN YARDIMCIMIZ DR.BURHAN İŞLİYEN KONFERANS VERDİ

Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Dr. Burhan İŞLİYEN, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla İlçemizde “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans verdi. Konferansa İlçe Kaymakamımız Tülay BAYDAR BİLGİHAN, Daire Başkanımız Özcan GÖKÇEBAY, Belediye Başkanımız Ramazan ŞİMŞEK, İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, Cumhuriyet Başsavcımız, Daire Amirleri ve vatandaşlarımız katıldı. Konferans, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Aile konulu sinevizyon gösterildi. İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK açılış konuşması yaptı. Kaymakamımız Tülay BAYDAR BİLGİHAN selamlama konuşması yaptı. Başkan Yardımcımız Dr. Burhan İŞLİYEN, “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans verdi. Başkan Yardımcımız konuşmasında, “Ailelerimiz, Allah Rasulünün ailesine benzemeli. Ailemize zaman ayırıp çocuklarımıza emek vermemiz gerekiyor. Aileyi kaybedersek bizi bir arada tutan bir neden kalmayacak. Aile kurarken, ahlak merkezli bir dindarlığın ön plana çıkması gerekir. Dindarlık; nezakettir, güzel ahlaktır, şefkattir, merhamettir ve Peygamber Efendimiz gibi olmaktır. "Peygamberimizi seviyorum” demek yetmez, sözümüz sözüne, hayatımız hayatına benzeyecek, ahlakımız ahlakına benzeyecek ki sevmenin içi boş olmasın" dedi. Program, Kaymakamımız ve İlçe Müftümüzün çiçek takdimi ile sona erdi.