28.11.2018

Abdullah Bin Ali El-Atiyye Camii İbadete Açıldı

İlçemize bağlı Kızılcaşar Mahallesinde inşaatı tamamlanan Abdullah bin Ali El-Atiyye Camii ibadete açıldı. Katar Savunma Bakanı tarafından yaptırılan caminin açılışına Katar Heyetinin yanısıra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, eski bakanlardan Vecdi Gönül, Mehmet Mehdi Eker, Taner Yıldız, İsmet Yılmaz, Salih Kapusuz, İlçe Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, İl Müftü Yardımcısı Osman Şener, İlçe Müftümüz Ahmet Dilek, İlçe protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cami açılışı öncesi konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Katarlı dostlarımızın, ülkemizde böyle bir cami inşa etmeleri aramızdaki kardeşliğin pekişmesine vesile olacaktır. Kendilerine teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Rabbim bu camilerimizden ezanları eksik etmesin.” dedi. Konuşmadan sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Osman Tıraşçı’nın yapmış olduğu dua ile cami ibadete açıldı. Kurdela kesiminden sonra Cuma namazına geçildi. Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanımız Osman Tıraşçı kıldırdı. Namazdan sonra yapılan ikramla proğram sona erdi.