04.10.2024

‘MEVLİD-İ NEBİ’ İLE ‘CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI’ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

İlçe Müftülüğümüz, ‘Mevlid-i Nebi’ ile ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı.

Kaymakamımız Sayın Erol Rüstemoğlu’nun; Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İlçe Müftümüz Sayın Yusuf Bingöl, Şube Müdürü Seyit Ali Cantürk, Vaizler Osman Çavuşlu, Dr. Amine Nuriye Çıtırık, Aslıhan Cantürk ile Din Hizmetleri Uzmanı Yahya Çamur’dan oluşan heyeti makamında kabul etmesiyle ilk ziyaretimizi gerçekleştirdik.

TDV Genel Müdürü Sayın İzani Turan’ın konferansından önce, TRT sanatçısı Ömer Faruk Güney, ‘Tasavvuf Musikisi Dinletisi’ni Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde sundu.

Ardından Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde TDV Genel Müdürü Sayın İzani Turan’ın, ‘Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası’ temalı konferansı gerçekleştirildi. Konferansa; İlçe Kaymakamımız Sayın Erol Rüstemoğlu, İlçe Müftümüz Sayın Yusuf Bingöl, Okul Müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı, Din Görevlilerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Okullarda ilk etkinliğimiz Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. İlçe Müftümüz Sayın Yusuf Bingöl’ün konuşmacı olarak katıldığı “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu konferansa, Kaymakamımız Sayın Erol Rüstemoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Bayanlara yönelik Mevlâna Camii’nde Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Merkezi Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirilen konferans, Ankara İl Müftü yardımcısı Hatice Nart tarafından verildi.

Aile ve Dini Rehberlik Merkezi Koordinatörlüğümüz, İlçemizde bulunan çocuk evlerinde de Mevlid-i Nebî programları düzenledi.

Müftülüğümüz Hz. İsa Mescidi İmam Hatibi ve Gençlik Koordinatör Yardımcısı Tuncay Kanmış’ın Oyaca Anadolu Lisesi’nde 'Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası'' temalı sunumu, okullarda yaptığımız ikinci programımız oldu.

Bütün bu etkinliklerle birlikte, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "Şehitlerimiz ve Mazlumlar İçin Duadayız" temasıyla Mevlâna Cami’nde bir dua programı gerçekleştirildi.

Son olarak ziyaretler kapsamında, Karşıyaka Camii Cami cemaatinden Ertuğrul Cenk beyefendi ile KYK öğrencilerinden bir grup, müdürleri ve manevi danışmanlarımız eşliliğinde İlçe Müftümüz Sayın Yusuf Bingöl’ü makamında ziyaret ederek Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.