16.08.2024

YAZ KUR'AN KURSLARI SONA ERDİ

İlçe Müftülüğümüze bağlı Camilerde ve Kur’an Kurslarında 1 Temmuz 2024’te başlayan Yaz Kur’an Kursları, 16 Ağustos 2024 tarihi itibariyle sona erdi.

Öyle ki, bir yandan Yaz Kur’an Kurslarının sona ermesinin burukluğu yaşanırken, diğer taraftan da TOKİ Yıldız Camii Yaz Kur’an Kursu ile Yunus Emre Yaz Kur’an Kursu’nda Kur’an’a geçmenin sevinci ve heyecanı, çocuklarımızın gözlerinden okunuyordu.

Velihimmetli Cami Yaz Kur’an Kursu öğrencelerinin mahallenin yakınındaki piknik sahasında, TEK Lojmanları Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin ise, bahçedeki kamelyada ikramlar eşliğinde dinlenip, ‘Çevre Bilinci’ eğitimini sahada görebilmeleri, çocuklarımız için belki rutin bir etkinlikti ama, çok anlamlıydı.

15 Temmuz etkinliği kapsamında Karşıyaka Cami Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin Özel Harekât Başkanlığı’nı ziyaret etmesiyle, tarihe bir kez daha not düşülmüştü.

Ata binme, ok atma, çuval yarışı ile Karagöz-Hacivat oyunları etkinliklerinin yapılması; Ticaret Merkezi Mescidi Yaz Kur’an Kursu ile TOKİ Hilal ve Ekşiler Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin kadim spor, oyun ve sanata olan ilgilerini gösteriyordu.

Karşıyaka Cami Yaz Kur’an Kursu’nda düzenlenen öğretici ve eğlendirici bilgi yarışmasına, Müftümüz Sayın Yusuf BİNGÖL de katılarak çocuklarımızın heyecanına ortak olmuştu.

İmam-ı Azam Cami Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen Mevlit programı, şimdiye kadar düşünülmemiş bir etkinlik olarak dikkat çekmişti.

Hiç şüphesiz Ekşiler Yaz Kur’an Kursu öğrencileri örneğinde olduğu gibi, Filistin hassasiyeti vazgeçemediğimiz etkinliklerin başında gelmişti.

İlçe Müftümüz Sayın Yusuf BİNGÖL, Yaz Kur’an Kurslarının sona ermesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yedi hafta süren Yaz Kur’an Kurslarımızın Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerin öğretiminin yanısıra; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de desteklenerek yaz tatilinde büyük bir fırsat eğitimi sunduğunu” söyledi.

Ayrıca Müftümüz; çocuklar ve gençlere katılımları, ailelerine duyarlılıkları ve hocalarımıza da gayretlerinden ötürü teşekkür etti.