01.02.2022

VEKİL İMAM-HATİP VE MÜEZZİN KAYYIM SINAVI DUYURUSU

İlçe Müftülüğümüze bağlı camilerde görev yapmakta iken çeşitli sebeplerle görevinden geçici olarak ayrılan cami görevlilerinin yerine ihtiyaç duyulduğunda açıktan vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım ataması yapmak üzere, ilgi kanun ve yönetmelikler çerçevesinde sözlü sınav yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

1. 657 sayılı DMK'nın 48. maddesinde aranan genel ve özel şartları taşımak.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen "Ortak Nitelik" şartını taşımak,
  3. 657 Sayılı DMK'nun 125/E Maddesi gereği memurluktan çıkarılmamış olmak,
  4. En az İmam Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.
  5. İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak.
  6. 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (atmış) ve üzeri puan almış olmak.
  7. Vekil Müezzin-Kayyımlık için lise veya dengi okul mezunu olup Hafız olmak (İmam-Hatip Lisesi mezunları için bu şart aranmaz),
  8. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı bulunmamak, (irtibatlı/iltisaklı olduğu tespit edilenlerin, görevlendirmeleri yapılmayacak ve görevlendirilmiş olsa dahi görevlerine son verilecek olup, herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır).

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

1. Müracaatlar 01.02.2022 Salı günü başlayıp, 15.02.2022 Salı günü mesai bitiminde sona erecektir.
  2. Adaylar başvuru belgeleriyle birlikte İlçe Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.
  3. Posta, e-posta veya fax yoluyla yapılan müracaatlar ile eksik evrakla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Dilekçe (İlçe Müftülüğünden temin edilecektir).
  2. T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
  3. 2020 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi.
  4. Diploma fotokopisi (KPSS-(DHBT) sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir en az İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyi mezunu olmak,(Diplomanın aslı da getirilerek, kontrol sonrasında başvuru sahibine iade edilecektir.
  5. Hafız olanlar için hafızlık belgesi.

SINAV İŞLEMLERİ:

• Mülakat 21.02.2022 Pazartesi günü saat: 09.00'da İlçe Müftülüğümüzde yapılacaktır.
  • Belirtilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
  • Adayların sınava gelirken kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

SINAV SONUÇLARI:

• Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
  • Sınav sonuçları bir sonraki yapılacak olan sınava kadar geçerli olacaktır.
  • Başarı sıralaması; sözlü sınavda yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılacaktır.
  • Puanların eşit olması halinde tahsili yüksek olanlar, yine eşit olması halinde hafızlık belgesi olanlar, yine eşit olması halinde 2020 KPSS (DHBT) puanı yüksek olana göre sıralama yapılacaktır.
  • Sınav sonuçları http://ankara.diyanet.gov.tr/golbasi internet adresinden duyurulacak olup, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

ATAMA İŞLEMLERİ:

• Açıktan Vekil İmam Hatip/Müezzin Kayyım atamaları başarı sıralamasında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılacaktır.
  • Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.
  • Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerin görevlendirmeleri yapılmayacaktır. Görev verilmiş olsa dahi görevlendirmeleri iptal edilecektir.
  • Müracaat evrakı eksik olanlar ile sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır. Bu durumun sınavdan sonra tespit edilmesi halinde ise bu kişilerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz; atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir ve bu kişiler hiçbir hak talep edemezler.

DİĞER HUSUSLAR:

• Görev teklifi yapıldığı sırada herhangi bir il veya ilçe müftülüğünde Vekil olarak görev yapanlara görev verilmeyecektir.
  • Sınavda başarılı olup diğer sınava kadar görev verilemeyenler herhangi bir hak iddiasında bulunamayacaklardır.
  • Sınav ve görevlendirme süresince İlçe Müftülüğümüz internet sitesinde yapılacak olan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

İlgililere ilanen duyurulur.