17.05.2019

RAMAZANA MAHSUS CUMHUR MÜEZZİNLİĞİ

Osmanlı dönemi Ramazan ayının güzelliklerinden olan “Cumhur Müezzinliği” Etimesgut’ta belli Camilerimizde her yıl yaşatılmaktadır.

Bu yılda İlçemizde dört camimizde düzenlenen “Cumhur Müezzinliği” nin ilki geçtiğimiz hafta Tevhit Caminde gerçekleşmişti.

Dün Akşam da(16 Mayıs)  Eryaman bölgemizde bulunan Eryaman Ahi Caminde yapılan “Cumhur Müezzinliği” cami cemaatini mest etti.

Etimesgut Müftüsü Yunus CAN’ ın namaz öncesi Cemaate vaaz-u nasihatleri ile başlayan program, “Etimesgut Müftülüğü Türk Tasavvuf Musiki Korosu” nun,  namaz aralarında yapılan getirilen salavatların beş ayrı makamda olması, aynı makamla İmamın da kıraat etmesi ile biten namaz sonunda Cami Cemaati programı icra edenlere teşekkürlerini ifade ettiler.

“Cumhur Müezzinliği” ni merak edip nasıldır diyenler için 23 Mayıs Perşembe akşamı Hz. Ebubekir caminde yapılacak olan programa şimdiden davet ediyoruz.