18.01.2019

MİNİKLERİN YARIYIL BELGE TÖRENİNE KATILDI

Etimesgut Müftüsü Yunus CAN Hz. Ömer cami bünyesinde bulunan 4-6 yaş Kur’an Kursunda öğrenim gören miniklerin yarıyıl belge törenine katıldı.

Çocukların hazırlamış olduğu programı izleyen Müftü Yunus CAN, program için gelen Anne ve Babalara kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasında; “Bu dünyada bir ve beraber olmayı murâd ettiğiniz yavrularınızla, ahirette de beraber olabilmemiz için keyfimizden keder ederek yavrularımızın yetişmesinde daha çok çaba sarf etmeliyiz. Yeri gelecek uykudan fedakârlık olacak, yeri gelecek harcamalardan fedakârlık edeceğiz ki ahirette de beraber olalım. Unutmayalım ki hiç kimsenin çocuğunu Anne ve Babası gibi kimse eğitemez. İşte burada kazandıklarını sizde evde yaşantınızla, sözlerinizle desteklemezseniz, burada verilen eğitimin hiç kıymeti kalmaz. Eğer Cennette sevdiklerimizle beraber olmak istiyorsak gayretimiz olacak, çabamız olacak, heyecanımız olacak ki Rabbimizin emaneti bu yavrularımızı ilama uygun yetiştirip cennetinde de beraber olalım. Bu çocukları buraya gönderen siz Anne Babalara, yetişmeleri için çaba gösteren hocalara, yardımcılarına, hizmette kusur etmeyen dernek yöneticilerine teşekkür ederim dedi.”

Konuşmasını sonunda kursta okuyan tüm çocuklara kendi elleri ile belgelerini takdim Eden Müftü Yunus CAN, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.