17.04.2018

SOSYAL MEDYA VE ZAMAN BİLİNCİ

Etimesgut Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Sosyal Medya ve Zaman Bilinci” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşen programda, Hasan Kartal Orta Cami İmam Hatibi Resul BOZKURT’ un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tevhit Cami Müezzin Kayyımı Burhan ESEN’ in sunuculuğunu yaptığı program, Etimesgut Müftüsü Yunus CAN’ ın selamlama ve açılış konuşmasının ardından, programa konuşmacı olarak katılan Kahramanmaraş İl müftülüğünde görevli psikolog- Danışman olan Seyyid ŞİŞMAN, “Sosyal Medya ve Zaman Bilinci” konulu sunumunu yapmak üzere kürsüye geldi.

Seyyid ŞİŞMAN konuşmasında; “Sosyal Medyanın İnsanların duygularına ve düşünme gücüne sahip olduğunu, bizden vaktimizi, dikkatimizi istediğini bu sebepten dolayı Sosyal Medyanın kontrollü kullanılması gerektiğini ifade etti.

Sosyal Medyanın araç olmaktan çıkarılıp amaca dönüştürüldüğünde haz duygularının da uyanması ile neticenin Sosyal Medya bağımlılığına dönüştüğünü söyledi. Bağımlılığın biyolojik ritmi bozduğunu ve birçok tahribata neden olduğunu belirtti.

Evimizi, Ailemizi, bedenimizi nasıl koruyorsak, Dünya ve Ahiretimize talip olan Sosyal Medyanın zararları etkilerinden kendimizi korumamızın, kulluk görevimiz olduğunu ifade etti.

Program sonunda Etimesgut Müftüsü Yunus CAN, Programa konuşmacı olarak katılan Seyyid ŞİŞMAN’ a plaket takdim ederek, konuşmalarından dolayı teşekkür etti.