28.10.2022

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ‘TDV Etimesgut İyilik Çarşısı ve Kitap Kafe’nin açılışını yaptı

Ankara’da “TDV Etimesgut İyilik Çarşısı ve Kitap Kafe”nin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İyiliğe ulaşmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizim medeniyetimiz iyilik medeniyetidir, hayır medeniyetidir.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Etimesgut İlçesi Medine Camii bünyesine ihtiyaç sahiplerinin yararına kurulan “TDV Etimesgut İyilik Çarşısı ve Kitap Kafe”nin açılış törenine katıldı.

Etimesgut Medine Camii’nde yapılan törende sözlerine, “Rabbinizin mağfiretine ve genişliği göklerle yer kadar olan cennete koşuşun. Bu cennet, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmıştır. Rabbinizden olan mağfiret ve eni göklerle yer kadar olan cennete kavuşmak için yarışın. O, muttakiler için hazırlanmıştır.” ayet-i kerimesini hatırlatarak başlayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Kur’an-ı Kerim’de; ‘O muttakiler varlıkta da infak ederler, darlıkta da infak ederler.’ Cenab-ı Hak kullarının iyiliğe ulaşması için adeta küçücük şeylere vesile kılıyor. İşte burada kurulan hayır çarşısı bunun bir örneği.” dedi.

“Bizim medeniyetimiz iyilik medeniyetidir”

“İyiliğe ulaşmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” diyen Başkan Erbaş, “Bizim medeniyetimiz iyilik medeniyetidir, hayır medeniyetidir. Onun için diyoruz ki dünyayı iyilik değiştirecektir. Onun için ‘Türkiye Diyanet Vakfı olarak ‘yeryüzünde iyilik hakim oluncaya kadar çalışmaya gayret edeceğiz’ diyoruz.” diye konuştu.

Açılışa, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İyilik Çarşısı projesi…

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Etimesgut İlçesi Medine Camii bünyesine açılan İyilik Çarşısı ile ihtiyaç sahipleri, gıda maddelerinin yanı sıra giyecek, ayakkabı ve çocuk giyim gibi birçok malzemesini ücretsiz olarak temin edebilecek.

Başkan Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kursunu ziyaret etti

Başkan Erbaş, ayrıca Medine 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek, bir süre çocuklarla sohbet etti.