08.08.2018

Elmadağ İlçe Müftülüğü 2018 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının 1993 yılından buyana ortaklaşa yürüttüğü ve dünyanın dört bir yanında usulüne uygun olarak kesimi yapılıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı’nın "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temalı 2018 yılı bilgilendirme toplantısı Elmadağ 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonunda Elmadağ İlçe Müftülüğü personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Kayadibi Merkez Camii İmam Hatibi Faruk KAYA'nın yaptığı program İstasyon Camii İmam Hatibi Erdoğan DAĞ'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile  başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan DAĞLI’ nın konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısının açış ve selamlama konuşmasını yapan Elmadağ İlçe Müftü Vekili Yunus URAL Vekalet yoluyla kesilen kurbanlar hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Toplantının ve Kurban ibadetinin hayırlara vesile olmasını, gönül coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimizle aramızda sevgi, muhabbet ve kardeşliğin tesisine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederiz dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan DAĞLI ise Vekaletle Kurban Organizasyonu hakkında personele tanıtım, teşvik ve bilgilendirme konuşması yaptı. Konuşması esnasında Türkiye Diyanet Vakfının Vekalet yoluyla kurban hakkındaki sinevizyonları izletti. Her konuda olduğu gibi vekaletle kurban kesimi konusunda da gereken gayreti göstereceğinize gönülden inanıyoruz dedi ve katılımlarından dolayı tüm din görevlilerine teşekkür etti.

Program sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan DAĞLI'ya Elmadağ İlçe Müftü Vekili Yunus URAL tarafından Elmadağ Kilimi hediye edildi.