06.08.2018

2018 Yaz Kur'an Kursları Kur'an-I Kerim Ve Bilgi Yarışması

Sunuculuğunu Müftülük Camii Müezzin Kayyımı Ö. Faruk ARAZ'ın yaptığı 2018 Yaz Kur'an Kursları Kur'an-ı Kerim Ve Bilgi Yarışması İstasyon Camii İmam Hatibi Erdoğan DAĞ'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Müftü Vekili Yunus URAL yarışma hakkında bilgi verdi. Yarışmaya erkeklerden 6, kızlardan da 6 olmak üzere toplam 12 öğrenci katıldı. Yarışma esnasında heyecanlı olduğu gözlenen öğrencilere öğreticileri de eşlik etti. İki kategoriden oluşan yarışma  Kur’an-ı Kerim’den okunacak yerlerin bulunduğu zarfların çekilmesiyle başladı. Komisyonda bulunan Emine YILDIZ, Cemile OMAÇ, Halit ÇELİK'in yaptığı değerlendirmenin ardından ikinci kategoriye geçildi. Dini Bilgiler sorularının cevaplandırılması ile yarışma sona erdi. Fatih Sultan Mehmet Kur’an Kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler yarışmaya zenginlik kattı. Yarışma sonunda erkekler ve kızlardan ayrı ayrı birinci seçildi. Kızlarda birinciliği Vildan ÖZTÜRK’ün öğreticiliğini yaptığı Bilal-i Habeşi Kur’an Kursu öğrencisi Nursema ÇETİN alırken, erkeklerde birinciliği öğreticiliğini İsa MUSLU’nun yaptığı Tepebaşı Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Emin ÇOLAK aldı. Yarışma ödüllerin verilmesi ile sona erdi.