15.08.2024

"YAZ KUR'AN KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI"

İlçe Müftülüğümüz tarafından tertip edilen 2024 yılı Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı Elmadağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.
Programa İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü ÇAYKARA, Belediye Başkanı Adem Barış AŞKIN, İlçe Müftüsü Muharrem EVİRGEN, İlçe Emniyet Müdürü Serkan YÜCEL, İlçe Jandarma Komutanı J.Üst Teğmen Ali KUMALAR, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Hasan Hüseyin ÖZİPEK, Elmadağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet ÖZDOĞAN, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan NAKİBOĞLU, Elmadağ Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halit UTLU, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti, İlçe Müftüsü Muharrem EVİRGEN’in selamlama konuşması,  İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü ÇAYKARA’nın açılış konuşmaları, öğrencilerden ilahi dinletisi, Hadis okumaları, Şiir dinletisi, yapılan dua ve ikramların ardından sona erdi.

Program sonunda  ilçemiz geneli yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında yapılan Bilgi yarışmasında dereceye giren ilk 30 öğrenciye 30 bisikleti hediyesi verilirken, başarılı olan ama dereceye giremeyen diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra, Hafızlık Kur'an Kursu öğrencilerimizden, Hafızlık İcazet Belgelerini kazanan hafızlarımıza belgeleri takdim edildi.
Program çıkışında dışarıda öğrencilere balon, pamuk şeker, çikolata verilirken, Türk Kızılay Derneği Elmadağ Şubesi tarafından da tüm katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Yaz Kur’an kurslarında görev yapan bütün görevlilerimize, sabırla kurslara devam eden öğrencilerimize ve ailelerine , programın yapılmasında yardımcı olan Elmadağ Belediyemize, ve programa katılan sayın Kaymakamımız ve tüm protokol yetkililerine, vatandaşlara teşekkür ediyoruz.