09.05.2019

Yeni Zelanda saldırısında hayatını kaybeden Zekeriya TUYAN, 08.05.2019 Çarşamba günü İlçemizde toprağa verildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yeni Zelanda’da camilere düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Türk vatandaşı Zekeriya Tuyan’ın cenaze namazını kıldırdı.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 15 Mart'ta düzenlenen terör saldırısında bacağından ve sırtından aldığı iki kurşunla ağır yaralanan ve daha sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Tuyan'ın naaşı memleketi olan ilçemiz Tahtayazı Mahallesi’ne getirildi.

İkindi namazına müteakip Tahtayazı Mahallesi Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanımız, duyduğu üzüntüyü ifade ederek, Tuyan’ın ailesine, akrabalarına ve vatandaşlara başsağlığı dileklerinde bulundu.

Başkan Erbaş, Zekeriya Tuyan’ı Yeni Zelanda’da tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “15 Nisan günü biz Yeni Zelanda'ya gittik Orada merhum Zekeriya kardeşimizi ziyaret ettik. Hastanede göz göze bakıştık. O kadar umutlandık ki sağlığına kavuşacak ve daha pek çok zaman yaşayacak, nice camide secde edecek, ruku edecek diye umutlanmıştık, fakat takdiri ilahi böyleymiş” dedi. Tuyan’ın vefatının kendilerini teselli eden tarafının şehit olması olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Allahu teala şehitliğini makbul eylesin” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından cenaze namazı için saf tutan cemaatten Tuyan için helallik alarak cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından Tuyan’ın naaşı Tahtayazı Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bu vesileyle, merhum kardeşimize Allah'tan (cc) rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil dileriz.