10.12.2018

Engelli Kursiyerler Yemen İçin Kültür Evi’nde Kermes Açtı

Yemen’de yaşanan insanlık dramına Çankaya İlçe Müftülüğü Kültür Evi’nde eğitim gören 62 engelli kursiyer ve Kur’an kursu öğreticileri kayıtsız kalmadı.

Peygamber Efendimizin “Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir” Hadisi Şerifini düstur edinen kursiyerler “Engelimiz Kardeş Olmaya Engel Değil” sloganıyla 07 Aralık 2018 Cuma günü Kültür Evi’nde kermes açtı.

Kermesin açılışını İlçe Müftümüz Ali Gülden ve Ankara İl Müftü Yardımcısı Aynur Yaşar yaptı. Açılışa, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yükseköğrenim Gazi Kız Yurdu Müdürü Demet Gülden ve yurt memurları, Çankaya ilçe müftülüğü engelli koordinatörü Emine Aydın Belge, kurs öğreticileri Canan Atalay, Rukiye Doğan, Sunay Solak, Çankaya müftülük personeli, kursiyerler ve gönüllüler katıldı.

Engelli kursiyerler tarafından organize edilen kermeste, bol çeşitli yiyecek ürünlerine Cuma namazından çıkan cemaat yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca kursiyerlerin yapmış oldukları el emeği göz nuru resim ve sloganlarda kültür evinde sergilendi.

Açılışın ardından kermesi gezen Ali Gülden, emeği geçen kursiyer hanımlara ve görevli personele teşekkür ederek ilk siftahı kendisi yaptı. Kermes sonunda Yemen’deki mazlumlar için toplanan 5215 Türk Lirası yardım, Müftü Ali Gülden’e teslim edildi.