28.11.2022

CEBECİ CAMİİ’NDE SABAH NAMAZI BULUŞMASI YAPILDI

Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Sabah Namazı Buluşmaları, 27 Kasım Pazar günü Cebeci Camii’nde gerçekleştirildi. Sabah namazı sonrası tesbihat Kocatepe Camii Başimam-hatibi Yahya ÇELİK tarafından yapıldı. Tesbihat sonrası cemaate konuşma yapan İlçe Müftümüz Mustafa BAYTAR şunları söyledi;”Peygamber Efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor: ‘Allah gecenin sonunda kullarına seslenir ve şöyle der; Günahına af dileyen yok mu? Rızıklarına bereket dileyen yok mu?’. İşte Sabah namazı şahitli bir namazdır. Meleklerin kayıt altına aldığı bir namazdır. Sabah namazını ihmal etmeyelim. Allah, dünyayı insanın hizmetine sunmuştur. Bu itibarla melekleri de insana yardımcı etmiştir. Melekler Allah’ın sorduğu kulumu nasıl buldunuz, nasıl bıraktınız? sorusuna, “kulunu namaz kılarken bıraktık, namaz kılarken bulduk Ya Rabbi” cevabını verirler. İşte kul, bu ve benzeri ibadetleri sayesinde Allah’ın huzurunda kendisinden razı olunan kullar zümresine dahil olur. Çocuklarımızın Allah’a kul olmasını istiyorsak, Peygamberimizin hadisinde ifade ettiği üzere, onlara yedi yaşından itibaren namaz kılmaya alıştırmalıyız.” Konuşması bitiminde Müftümüz Mustafa BAYTAR’ın yaptığı dua sonrasında cemaate çorba ve simit ikram edildi.