06.08.2022

ASIRLIK ULU ÇINARI ZİYARET

Müftülüğümüz Engelli ve Gençlik Koordinatörleri,  Asırlık Ulu Çınarlar Projesi kapsamında Çankaya’da ikamet eden 85 yaşındaki ozan ve şair Seyfettin ÇOBANOĞLU ve işitme engelli kızı Aysel KOÇYİĞİT’i evlerinde ziyaret ettiler. Ziyarete Gençlik Koordinatörü Abdurrahman TERZİ ve Engelli Koordinatörü Ramazan DOĞAN eşleri ile Şehit Serdal Uyanık Camii din görevlisi Kadir ÇAKIR da gençlik ekibi birlikte katıldılar.  Seyfettin Çobanoğlu, 85 yıllık hayatı  içerisinde yazdığı 7 tane kitaptan ve şiirlerinden bahsetti. Birçok devlet erkanına yaptığı hizmetlerini anlattı ve protokol kurallarına ait önemli bilgiler verdi. Aynı zamanda şiirlerini yazdığı daktilo ile gençlere küçük bir metin yazdı. Programda merhume eşi ve küçük yaşta vefat eden evlatlarının ruhları için Kuran-ı Kerim tilavet edildi, ilahi ve kasideler okunarak sonunda duası yapıldı. Sonrasında Aysel Koçyiğit, gençlere hayat hikayesini anlattı ve özellikle Çankaya Kültür Evinde engelli bireylere yönelik yapılan eğitimlerden çok memnun olduğunu işaret dili tercümanı Rukiye Doğan aracılığıyla ifade ettiler. Baba ve kızı ziyaretten çok memnun olduklarını söylediler.