15.12.2025

SÜLEYMAN BÖLÜNMEZ EĞİTİM VAKFI CAMİİ’NDE YOĞUN KATILIMLI SABAH NAMAZI BULUŞMASI DÜZENLENDİ

 

Şehirlerin Kalbi Camilerde Buluşuyoruz programı, sabah namazında Alacaatlı’da Süleyman Bölünmez Eğitim Vakfı Camii’nde gerçekleştirildi.

Sabah namazı öncesi Yasin Suresini Türkkonut-2 Merkez Camii müezzin kayyımı Ali PAMUKLU okudu. Sabah namazını Ahmet Hamdi Akseki Camii uzman imam-hatibi Ahmet DEMİR kıldırdı ve tesbihatı da yaptı.

Tesbihat sonrası sohbet eden İlçe Müftümüz Mustafa BAYTAR, şunları söyledi; “Peygamber Efendimiz (sas), bir hadislerinde “Müslüman bal arısına benzer; yediği temiz, ürettiği temizdir. Müslüman altın gibidir; nerede olursa olsun değerini kaybetmez. Müslüman, aktar gibidir; etrafına güzel koku yayar. Müslüman, hurma ağacı gibidir,her zaman yeşildir.” buyurmaktadır. 

Müslüman aynı zamanda kavl-i leyyin sahibidir; güzel söz söyler, karşısındaki kişiyi incitmez. Müslüman, akl-ı selim sahibidir. Aklı ile hareket eder, zararı ve karı iyi ayarlar. Müslüman vech-i mütebessimdir; insanlara karşı güleryüzlüdür. Somurtkan bir yüz çehresi ona yakışmaz.”

Sohbeti sonrasında dua yapan Müftümüz, çorba ikramı vesilesiyle 22.Dönem Mardin Milletvekili Süleyman BÖLÜNMEZ ve dernek başkanı Muharrem EK’e teşekkür etti.

Programı sonrasında Müftümüz, Süleyman BÖLÜNMEZ ile birlikte cami müştemilatında bulunan Kültür Bakanlığa ait kütüphaneyi gezdiler.