02.05.2023

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİN İSTEKLERİ KARŞILANDI

Beypazarı İlçe Müftülüğü  olarak ilçemizde ikamet eden depremzede ailelerimizin çocuklarına yönelik başlattığımız mektup uygulamasında, 215  depremzede öğrenciye mektup gönderildi ve 197 öğrencimiz mektubumuza dönüş yaptı. Mektupta “Bu Bayram keşke Benim de olsa” uygulamasıyla, çocukların üç isteğini belirtmesi istendi ve öğrencilerimizin en az bir isteği karşılandı.
Öğrencilerin istekleri Beypazarı Müftülüğü TDV Şubesi ve  hayırseverlerin de destekleriyle karşılandı. Depremzede öğrencilerin hediyeleri Beypazarı Müftülüğü Din Görevlileri ve Gençlik Koordinatörlüğü ekibi tarafından takdim edilirken Gençlik Koordinatörlüğü Lise ekibi de dağıtımda aktif rol aldı.
İlçe Müftüsü Ahmet İNCİLER hocamız kampanya ile ilgili:
“Ramazan bereket ayı. Aynı zamanda yoksulları, yetimleri, açları, yolda kalmışları, muhtaçları, giydirme, yedirme ve içirme ayıdır ve mübarek bir ay. Bizde, Şube Müdürümüzün koordinasyonunda bir kampanya, daha doğrusu bir proje başlattık. Bu yılda Depremzede öğrencilerimizin üç isteklerini mektupla aldık. Mektupları kendilerine ulaştırdık ve isteklerini aldık. Görevlilerimiz evlerine kadar götürerek çocuklarımıza güzel bir bayram sevinci yaşattılar.”
Şube Müdürü Davut KARAKAYA hocamız da kampanya ile ilgili:
“İlçe Müftülüğü olarak geçen yıl bu kampanyayı yetim çocuklarımıza yapmıştık. Bu yılda depremden mağdur olan ve Beypazarı’na gelerek yaşamlarını sürdüren çocuklar için düzenledik. Onlara en azından bu bayramda, sevindirelim istedik. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle irtibata geçtik ve Beypazarı ilçesinde 215 öğrencinin deprem bölgesinde gelip, ilçede eğitim öğretime devam ettiklerini öğrendik. Bunlara kendilerini iyi hissedecek bir mektup yazdık. Bu bayramda ne tür istekleri olduğunu mektupla bildirmelerini istedik. Sonuçta 197 öğrencimiz mektupla dönüş yaptı. Bizde gerek müftülük olarak, gerek Beypazarı halkı olarak, hayır severlerimizle birlikte, din görevlilerimizin de katılımıyla bu çocuklarımızın isteklerini yerine getirdik.” ifadelerini kullandı.