17.02.2022

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu'ndan "Bir Konu Bir Konuk" Temalı Konferans

Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu, "Bir Konu Bir Konuk" temalı konferans kapsamında Bala'da Din Görevlileriyle bir araya geldi.

Afşar Mahallesi Köy Konağı'nda gerçekleştirilen aylık mutad toplantıya katılan Baloğlu, din görevlilerimizle bir araya gelerek "Deizm" ve "Sosyal Medya Ahlakıyla" alakalı konferans verdiler.

"Her babanın evine ufak bir kütüphane kurması boynunun borcudur..."

Baloğlu konuşmasında, "Her babanın evine ufak bir kütüphane kurması boynunun borcudur. Elinde kitap olması, okuması, çocuğuna, torununa kitap hediye etmesi çok güzel birşey. Az olsun ama öz olsun. Kitap okuma akışkanlığını kazanalım. Bunu ailemize de kazandıralım."

"Gençlerimizin duygularını, hislerini, düşüncelerini önemseyelim..."

Bu yapacağımız şey kazanım olarak bir gün karşımıza çıkacaktır. Her bir çocuk doğuştan Allah inancı, hissi ve duygusuyla doğar.

"Toplum olarak bilinçli, üretken, fikir sahibi, özünü ve kimliğini muhafaza eden kültür hazinemize sahip çıkmamız gerekmektedir..." Her bir gencimiz kıymetli ve değerli. İstek ve arzularını çok iyi analiz edip problemleri ve çözüm yollarını hep birlikte ortaya koymamız kaçınılmaz bir gereklilik olarak karşımızda durmaktadır.

Baloğlu konuşmasının sonunda," Sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Nasip olursa bir başka zamanda yine sizlerle verimli, gayretli ve huzurlu vakitler geçirmek duasıyla Allah'a emanet olun." dedi.

İlçe Müftümüze bu güzel organizasyon ve ikramlar için teşekkür eden Baloğlu, konferans sonrası konaktan ayrıldılar.

İlçe Müftümüz Ömer Faruk Altun ise Din Görevlilerimizle buluşan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu'na teşekkür etti. Ayrıca ev sahipliği ve misafirperverlikleri için Afşar Mahallesi din görevlilerimiz Kadir Keleş ve Said Gücükünlü'ye de teşekkür etti.