24.01.2022

DUYURU
İlgi: a) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği
       b) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği
       c)  Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur^an Kursu Öğreticiliği, İmam Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği.

d) Diyanet İşleri Başkanlığının 03.11.2014 tarihli ve 6066 sayılı yazısı.

İlçemiz Müftülüğünde 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında Kuran Kurslarımızda eğitim ve öğretimin daha etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla, öğretici ihtiyacı kadrolu personel ile karşılanamadığından ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere; a, b, c, yönetmelikler ile ilgili (d) yazısı gereğince, aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde sözlü sınavla Geçici Kur’an Kursu Öğretici alınacaktır.

A-SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLARI
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendindeki ‘’Ortak Nitelik’’ Şartını taşımak
1- En az İmam Hatip Lisesi Mezunu olmak
2- 2020 yılı KPSS (DHBT) Sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak 60 ve üzeri, puan alan aday öğretici olmaması veya yeterli gelmemesi durumunda KPSS (DHBT) Puanı 60 (altmış)’ın altında olanların da başvuruları alınacak ancak, müracaat sayısını karşılamadığı takdirde sınava girebilecektir. İhtiyaç olması halinde görev verilecektir. (Bu puanlar müracaat edebilmenin ön koşuludur, sözlü sınavın hesaplanmasında dikkate alınmayacaktır.)
3- 4-6 Yaş grubuna yönelik açılacak kurs için çocuk eğitimi ile ilgili resmi diploma, belge veya sertifikası.
4- Bala İlçe Müftülüğünce yapılacak olan sınavda başarılı olanlar yaz kuran kurslarında da görevlendirilecektir.

GÖREVLENDİRME İÇİN İSTENEN BELGELER:
1- Başvuru dilekçesi. (Sınavın yapılacağı İlçe Müftülüklerinde doldurulacak)
2- Mezuniyet Belgesi (En az İmam Hatip Lisesi mezunu olmak)
3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
4- 2020 Yılı KPSS ve DHBT sınav çıktısı. (Ösym Sonuç Belgesi)
5- Varsa Hafızlık belgesinin aslı veya onaylanmış fotokopisi.
6- 4-6 Yaş grubuna yönelik açılacak kurs için çocuk eğitimi ile ilgili resmi diploma, belge veya sertifikası.
7- Sabıka kaydı belgesi.
8-Müracaatlar 24.01.2022–07.02.2022 tarihleri arasında Bala İlçe Müftülüğüne şahsen yapılacaktır.
9- Sınav 08/02/2022 Salı günü saat 10.30’da İlçemiz Müftülüğünde yapılacaktır.

SINAV İŞLEMLERİ
1-Geçici öğretici olarak görevlendirilmelerde 2020 KPSS (DHBT) sınavında 60 ve üzeri puan alanlar arasında yapılacak sözlü mülakatı en yüksek olandan başlamak üzere ihtiyacı kadar asil diğerleri yedek olarak başarı sıralaması yapılacaktır.(Başarılı sayılmak için Mülakat Puanının 70 ve üzeri olması şarttır.)
2-2020 KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri puanı olan adayların olmaması halinde KPSS (DHBT) 60 ve aşağısı olanlar arasından İlçe Müftülüğü sınav kurulunca yapılacak mülakat sınavı neticesinde en yüksek puanı alandan başlamak suretiyle görevlendirmeleri yapılacaktır.(Başarılı sayılmak için Mülakat Puanının 70 ve üzeri olması şarttır.)
3- Görevlendirmeler, İlçe Müftülüğünün belirlediği kurslara Müftülükçe yapılacaktır. Müftülüğün belirlediği kurslarda görev almak istemeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaktır. Bu durumda sıralamadaki bir sonra olan kişinin değerlendirmesi yapılacaktır.
4- Adaylar, görev almak için İlçe Müftülüğüne  müracaat edebilecektir.
İlgililere ilanen duyurulur.

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİNE İHTİYAÇ DUYULAN KURAN KURSLARI