19.03.2024

18 MART ÇANAKKALE ZAZERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 MART ÇANAKKALE ZAZERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

18 Mart Çanakkeli Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Ayaş İlçe Müftülüğümüzce İlçemizdeki ortaokul öğrencileri arasında ezbere şiir okuma yarışması Abdulhamithan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenmiş ve dereceye giren öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Ayaş Şubesince çeşitli hediyeler verilmiş olup İlçe Müftüsü Ali GENÇ öğrencilere ve seyircilere;

"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, istiklal ve istikbalimizin teminatı olan gençlerimize yönelik yürütülen dinî, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaların sürekli hale getirilmesi, toplumda milli ve manevi değerlerimize  yönelik farkındalık oluşturulması amacı doğrultusunda  bir dizi etkinlik gerçekleştirilmektedir.

Bu etkinliklerden birisi de  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seçilmiş ve bir bölümü belirlenmiş beş adet şiirinden  birinin sahnede ortaokul öğrencileri tarafından ezbere okunması şeklindeki yarışmasıdır.

Şiirler şairlerinin duygu ve düşüncelerini etkili ve kafiyeli bir şekilde kelimelere dökmeleridir. Her şiir şairinin özelliklerini yansıttığı gibi şiirin yazıldığı dönemdeki olayları da konu edinebilir. İşte Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY kendi döneminden başlayarak etkisi hala devam eden şiirleriyle hem o döneme tercüman olmuş ve hem de dünya durdukça Milli Marşımızla milletimizin gönlündeki yerini muhafazaya deva edecektir.
 Gençler için şiirin önemi ise tartışılmazdır. Çünkü şiirler insanın maneviyatında adeta bir aşı gibi koruyucu etkisi olan manzumelerdir.
Bundan dolayı özellikle genç yaşlarda vatan ve millet sevgisini ifade eden şiirlerin okunması ve özellikle de ezberlenmesi çok önemlidir. Öğretmenler ve veliler tarafından teşvik edilmelidir.

Ben sözü fazla uzatmadan yarışmaya katılma nezaketini gösteren bütün öğrencilerimizi, onların velilerini, öğretmenlerini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu yarışma neticesinde bir gencimize bile şiir sevgisi, vatan, millet, mukaddesat aşılayabilmişsek yarışma amacına ulaşmış demektir." sözleriyle hitap etmiştir.