15.11.2023

11 Kasım 2023 Milli Ağaçlandırma Günü

Başkanlığımızca Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle geçmişin mirası ile gelecek nesillere
temiz bir emanet bırakmak, ülkemizin doğal güzelliklerini korumak ve daha yeşil bir çevre tesis etmek üzere fidan dikim etkinliği planlanmıştır.

Bu kapsamda 11 Kasım 2023 Milli Ağaçlandırma Günü vesilesi ile İlçemiz Müftülüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlçe Müftümüz Ali GENÇ ilk olarak 10 Kasım 2023 Cuma günü Saat 11:11 de Ayaş Kaymakamlığı ve Ayaş Orman İşletme şefliği tarafından Kamu Kurumlarının da katılımı ile gerçekleştirilen etkinliğe katılarak fidan dikiminde bulundu.

Daha sonra Cami ve Kur’an Kurslarımızın bahçelerinde fidan dikmek için müsait alanlar tespit edildi. Ayaş Orman Fidanlık Şefliğinden 50 Adet fidan temin edilmiş ve bu fidanlar  Cami görevlilerimize dağıtılarak toprakla buluşturuldu.

15 Kasım 2023 tarihinde ‘Benim de dikili bir fidanım olsun’ sloganı ile gençlerimizi bilinçlendirmek ve  ağaç sevgisi aşılamak amacıyla TOKİ 15 Temmuz Camiinin bahçesinde çocuklarla birlikte fidan dikme etkinliği düzenlendi. Burada çocukların ve gençlerin ağaçlara sahip çıkması ve büyümesine katkıda bulunmaları amacıyla fidanlar çocuklara emanet edildi.