25.07.2022

15 Temmuz Etkinlikleri

2022 Yılı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında İlçe Müftüsü Ali GENÇ tarafından 21 Temmuz 2022 tarihinde Ayaş Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik olarak ''Din Güvenliği' konusunda bir konferans verildi. Konferansta din istismarı konusu da etraflıca anlatıldı. Dini doğru yerlerden ve doğru kitaplardan öğrenmenin önemine işaret edildi. Dinin menfaat amacıyla kullanılmaya müsait bir alan olduğunu, bilgisiz insanları din adına aldatmanın kolay olduğu ve nelere mal olabileceğinin 15 Temmuz 2022'de bir kere daha görüldüğünün altı çizildi. Her birimiz ve aile bireylerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının birimlerinden, yayınlarından ve görevlilerinden istifade edebiliriz. Ülkemizde yeteri kadar okul, cami ve Kur'an Kursları vatandaşımızın hizmetindedir. Din söz konusu olduğunda yanlış bir yola girilirse bu yolun sonu dünyada hüsran, ahirette de cehennem olur. Hayat tekrarı olmayan, çok dikkatli değerlendirilmesi gereken bir sermayedir. şeklinde özetlenebilecek bir konuşma yaptı.
10:16

Programa Ceza İnfaz Kurumunun çalışanlarının da ilgi ile takip ettiği konferans programına yaklaşık 75 dinleyici katıldı.